TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 25., vasárnap

Füstölt, savanyú és édes avagy Ez jutott eszembe

Ezt a bejegyzést egyáltalán nem terveztem; de mint azt mondani szoktam, amikor benézünk a hűtőbe, valószínűleg (sőt) azt esszük amit ott találunk.
Ez most sem volt máshogy, és egész jó dolog jött össze, természetesen egyszerűen 😉
Aki ismeri, annak lehet egy kis áthallása a Reuben szendvicsre. Igen; picit; fogjuk rá.















HUNCUT SZENDVICS,
  PULYKACOMBBAL ÉS KÁPOSZTÁVAL 
Lényegében ez nem is recept, csak egy ötlet, mert annyira megízlett.
Szóval, kell hozzá illetve nekem most épp ez volt:
Füstölt, főtt, pácolt pulyka felsőcomb, savanyú káposzta, jégsaláta, méz, bors, vaj, valamiféle erősebb ízű sajt, nálam Parmesan, de akár ementálival is lehet, illetve kenyér, rozs, hajdina, vagy magos..., és itt is ajánlatos jellegzetes, "ízesebb" kenyér.
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal és szépen megpirítjuk őket.
A savanyú káposztát és a jégsatát vékony csíkokra vágjuk, mézzel és borssal alaposan összekeverjük. Az aránya legalább felesbe legyen, de ha a káposzta a több, az kimondottan jól áll neki.
A pirított kenyérszeletekre halmozzuk a fincsi káposztát-salátát, erre jöhetnek a pulykacomb szeletek, egy kis reszelt sajt és még egy szelet pirítós. Ennyi.
Tudom nem túl gyakori a F.f.p. pulykacomb, (és akkor is egészben kapható) ezért nyugodtan készíthetjük, tarjával is.
Tehát, ezen szendvicsnél a mézes káposztás salátás részen illetve a füstölt ízen van a hangsúly!
Csókolok, mindenkit! 😉 

 


 
 
 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése