TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 3., szombat

Kolbász és káposzta avagy Egyszerűen, mint régen

A gyermekkori gasztro-emlékeim közül, már többször tettem utalást a kolbászos káposztára. Arra a kolbászos káposztára ami nem állt másból mint jóféle, házi savanyú káposztából és füstölt kolbászból.
Akkortájt ezt önálló étekként  fogyasztottuk, és általában vacsorára.
De ez a káposzta többet érdemel...














CSOMBOROS SERTÉSKARAJ,
    KOLBÁSZOS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertés karaj
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg paraszt kolbász 
fokhagyma
csombor (borsikafű)
bors,só 
(sertészsír)
A sertéskarajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, és legalább egy éjszakára, olajba fojtva, csomboros-borsos-fokhagymás pácban érleljük.
A savanyú káposztát szükség és igény szerint kimossuk, kicsit átvagdossuk. A kolbász felkockázzuk, egy kiskanálnyi zsíron megfuttatjuk, hogy a színe kioldódjon, majd rátesszük a káposztát és kevéske víz hozzáadásával puhára pároljuk. (Hmm.. mondjuk a fehérbor sem rontja el.)
A karajszeleteket megsózzuk, szépen megsütjük, a káposztával és fűszeres pirított burgonyával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése