A gyermekkori gasztro-emlékeim közül, már többször tettem utalást a kolbászos káposztára. Arra a kolbászos káposztára ami nem állt másból mint jóféle, házi savanyú káposztából és füstölt kolbászból.
Akkortájt ezt önálló étekként fogyasztottuk, és általában vacsorára.
CSOMBOROS SERTÉSKARAJ,
KOLBÁSZOS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertés karaj
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg paraszt kolbász
fokhagyma
csombor (borsikafű)
bors,só
(sertészsír)
A sertéskarajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, és legalább egy éjszakára, olajba fojtva, csomboros-borsos-fokhagymás pácban érleljük.
A savanyú káposztát szükség és igény szerint kimossuk, kicsit átvagdossuk. A kolbász felkockázzuk, egy kiskanálnyi zsíron megfuttatjuk, hogy a színe kioldódjon, majd rátesszük a káposztát és kevéske víz hozzáadásával puhára pároljuk. (Hmm.. mondjuk a fehérbor sem rontja el.)
A karajszeleteket megsózzuk, szépen megsütjük, a káposztával és fűszeres pirított burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése