TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 7., szerda

Kacsa és zöldség avagy Fiatalon a legjobb

Nagy kedvenc, viszonylag gyakran fogyasztom; az is igaz, hogy általában ez összefüggésben van a akciós árakkal is, de legalább van, és akkor szeretem😁
Ez most is így volt, ráadásul Fiatal kacsáé, egy comb, egy mell, egy csomag;  pompás és még gyorsabban is elkészülök vele 👍














FIATAL KACSACOMB, ZÖLDSÉGEKKEL 
     ÉS PAPRIKÁS TARHONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db fiatal kacsacomb
50 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem gyökér
póréhagyma
fehérbor
kakukkfű
bors, só
liszt
tarhonya, fűszerpaprika, fokhagyma
A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal, kakukkfűvel bedörzsöljük, és egy félóra pihentetés után tepsibe pakoljuk, egy kevés vizet (vagy fehér bort) öntünk alá és fólia alatt kb. 50  percig, 170 fokon sütjük, közben a levével, zsírjával meglocsolgatjuk. 
A répát és a gyökeret centis karikákra vágjuk, és az utolsó 25 percben a comb mellé szórjuk.
A tarhonyát a klasszikus módon készítjük el, azzal a kis különbséggel, hogy pároláskor egy kis fűszerpaprikát hintünk rá, és 2-3 ger. fokhagymát is dobunk bele. 
Amikor a combok kellően megpuhultak (ez is változó dolog, ami függhet a comb illetve a kacsa korától és a sütőnktől is, nálam ez a 50 perc ölég volt, de nyugodtan bökjünk bele egy húsvillával vagy késsel, és ha kell, süssük még).
Szóval, ha megpuhultak a combok, egy serpenyőbe átszedjük a zöldségeket, nagyjából egy fél szál póréhagymát karikázunk közé, kissé lepirítjuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Egy egész kevés liszttel leszórjuk, hogy a zsírját felfogja és kb. 1 deci fehér borral felöntjük és kiforraljuk.
A combokat visszatoljuk a sütőbe, és magasabb főfokon 15-20 perc alatt rápirítunk.
Ez ennyi és a jövő héten, hasonló egyszerűséggel hozom a mellét is 😉

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése