TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 2., szerda

Karfiol és saláta azaz Furcsa, finom és egyszerű

A pagoda karfiol, az egy olyan dolog, amivel meg lehet szinesíteni a egyszerű étkeinket. Én, elsősorban salátákba és köretekbe ajánlom, hogy a nem mindennapi formája érvényesüljön.
Egyébiránt romanesco (római) brokkoli névvel is illetik a nagyvilágban, eredete a XVI. századig vezethető vissza. Az elnevezéseire utalva, íze a brokkoli és a karfiol között helyezkedik el, de enyhébb, ,„szeretehetőbb” aromával; állagát tekintve, „keményebb”, ezért nehezebben lehet szétfőzni (de biztos van aki ez is megoldja) és könnyebben elérhetjük a sokat emlegetett kellemes roppanós állagot.












PAGODA SALÁTA
2-3 személyre, függően a karfiol méretétől,
                          (az enyém kisebb volt, és kettő szép adag lett belőle)
Hozzávaló:
1 db pagoda karfiol
10-12 dkg koktél paradicsom
5 dkg füstölt sajt
1/2 citrom leve
1 tk. méz
szerecsendió
chili pehely
olívaolaj
A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobb darabokat el is felezhetjük, majd forrásban levő, sós vízben, finom, roppanósra főzzük és gyorsan lehűtjük.
4-5 evőkanálnyi olívaolajat, a mézet és a citromlevet, chili pehellyel, egy pici frissen reszelt szerecsendióval és sóval alaposan összekeverjük.
A feldarabolt koktél paradicsomot, a karfiolrózsákat és a kis kockára vágott füstölt sajtot  beleforgatjuk az öntetbe, majd tálalás előtt legalább 20 percet hűtőben pihentetjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése