TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. november 30., hétfő

Szűz és tészta avagy Egy gyors találka

A lustaságban az a jó, hogy van.
A lustaságban még az is jó, hogy az emberfia, majdhogynem gondolkodás nélkül összedob magának valami kis fincsi pompát. Tudom már sokszor írtam, de tényleg erről van szó...ennyi az egész...ami van, abból.
Most, éppen olaszosat...

















TALJÁNRAGU, TEJSZÍNES FUSILLIVEL
Hozzávalók:
50-60 dkg szűzpecsenye
1 db lilahagyma
10 sz. aszalt paradicsom (olajban eltett)
4 ger. fokhagyma
20-25 dkg fusilli (orsótészta)
1,5 dl tejszín
petrezselyem zöldje
bors, só
Parmesan vagy Grana Padano sajt
A szűzpecsenyét felcsíkozzuk, olivaolajon „fehéredésig” sütjük, majd hozzáadjuk a keskeny csíkokra vágott, aszalt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk.
1-2 perc eltelével, beleszórjuk a félkarikázott ;) lilahagymát és a szeletkékre vágott fokhagymát, kicsit összepirítjuk és csak annyi vizet öntünk alá, hogy a hagymák, meg ne égjenek, aztán pár perc alatt készre főzzük (lehetőség szerint a levét forrajluk el teljesen).
Közben a tésztát kifőzzük.
Egy serpenyőben, forró olívaoljaon átpörgetjük a ragu készítése közben kifőzött tésztát, ráöntjük a tejszínt, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk és alaposan átforgatjuk az egészet.
Tálaláskor a tészta tetejére, halmozzuk a ragut és reszelt sajttal koronázzuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése