TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 4., péntek

Hús és zöldség azaz Nem mindennapi hétköznapok

A minap egy kedves ismerősömmel történt beszélgetés során, és ismét előjött az, hogy nekünk könnyű.
Nekünk akik hivatás-, vagy hobbiszerűen foglalkozunk a főzéssel, mert mi tudjuk, hogy mihez, mit kell tenni, hogy kell elkészíteni, szépen tudunk tálalni, stb...
Hát, ez biztos így van; azért még annyit hozzátennék, hogy tiszteljük az ételt és megfelelő alázattal foglalkozunk vele, nem vagyunk finnyásak, vagy válogatósak, és nem félünk az új alapanyagoktól, stb...
Ja, és a legfontosabb! nem megy el a kedvünk attól, ha valami nem úgy sikerül, mint ahogy gondoltuk!
Na meg, még egy mondat, ha egy étel nem ízlik a receptben leírtak szerint, akkor azt nem „dobjuk”, hanem legközelebb ínyünkre alakítjuk.
Tehát:
FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY!!!
















MAGOS-MORSZÁBAN SÜLT SZŰZÉRMÉK,
              ZÖLDSÉGES RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
25 dkg rizs
1 db sárgarépa ( kb.10dkg)
1 db zöld húsú paprika
1-2 sz. szárzeller
2 ger. fokhagyma
kakukkfű (cirtomillatú)
bors, só
zsemlemorzsa
lenmag (vagy bármi más)
A szűzpecsenyét felszeleteljük, enyhén megütögethetjük, sózzuk, borsozzuk, majd lenmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, jól belenyomkodjuk, és egy serpenyőben, kevéske olajon szépen megsütjük.
A rizst a hagyományos módom készítjük, de mielőtt lefednénk, rászórjuk a feldarabolt zöldségeket és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Amikor elkészült egy villával fellazítjuk, és friss kakukkfűvel ízesítve, összekeverjük a rizs tetején megpuhult zöldségekkel.
Tényleg ennyi az egész.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése