TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 26., szombat

Ricotta és méz azaz Kencék, ficék, hami, falik, salik 1.

Dágájim, néhány ötlettel szeretnék hozzájárulni az egyszerű vendégváráshoz, vagy bármikori partikhoz, ami legyen egy jó kis házibuli, családi alkalom vagy barátokkal töltött este.
Na de, egy ilyen buliba a „legfontosabb” az ivás mellett 😉😈, az, hogy enni, falatozni is kell valamit. 
Természetesen ez lehet a szokásos egyszerű, szendvics, szalámival és sonkával, trappista sajttal..., esetleg virsli, divatos, ízesített mustárral, vagy rendelt pizza, nyakon öntve, kecsuppal 😁stb...
...de ha kicsit „többet, jobbat” akar, vagy egyszerűen mást, akkor Fantáziával, Bátorsággal és Jó étvággyal, pompás kis mannákat alkothatunk. 
Ne számítson senki nagy dolgokra, bonyolult receptekre; csak egyszerűen összerakott. összekeverve dolgokra, amiket eddig talán nem készítettünk, de az is lehet hogy nem mertünk.















MÉZES-ROZMARINGOS RICOTTA
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
1 tk. méz
1-2 ágacska
rozmaring
bors, só
sonka, olívabogyó, ruccola, citrom, pékárú, alma
A finom krémes állagú ricottát, alaposan összekeverjük a mézzel, sózzuk, borsozzuk és aprított rozmaringgal ízesítjük.
Mini szendvicsekre, falatkáka kenjük, finom sonkával és egy-két levél ruccolával kiegészítve vagy olívabogyóval és egy kis reszelt citromhéjjal koronázva, kínáljuk.
A rátétekkel nem essünk túlzásba, mert elnyomhatjuk a ricotta ízét.
Ha pedig picivel többet akarunk „pepecselni” akkor a sonka szeletkékre kenjük, aztán egy, fél kisujjnyi alma darabkát teszünk rá és ügyesen felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük őket.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése