Dágájim, néhány ötlettel szeretnék hozzájárulni az egyszerű vendégváráshoz, vagy bármikori partikhoz, ami legyen egy jó kis házibuli, családi alkalom vagy barátokkal töltött este.
Na de, egy ilyen buliba a „legfontosabb” az ivás mellett 😉😈, az, hogy enni, falatozni is kell valamit.
Természetesen ez lehet a szokásos egyszerű, szendvics, szalámival és sonkával, trappista sajttal..., esetleg virsli, divatos, ízesített mustárral, vagy rendelt pizza, nyakon öntve, kecsuppal 😁stb...
...de ha kicsit „többet, jobbat” akar, vagy egyszerűen mást, akkor Fantáziával, Bátorsággal és Jó étvággyal, pompás kis mannákat alkothatunk.
Ne számítson senki nagy dolgokra, bonyolult receptekre; csak egyszerűen összerakott. összekeverve dolgokra, amiket eddig talán nem készítettünk, de az is lehet hogy nem mertünk.
MÉZES-ROZMARINGOS RICOTTA
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
1 tk. méz
1-2 ágacska
rozmaring
bors, só
sonka, olívabogyó, ruccola, citrom, pékárú, alma
A finom krémes állagú ricottát, alaposan összekeverjük a mézzel, sózzuk, borsozzuk és aprított rozmaringgal ízesítjük.
A finom krémes állagú ricottát, alaposan összekeverjük a mézzel, sózzuk, borsozzuk és aprított rozmaringgal ízesítjük.
Mini szendvicsekre, falatkáka kenjük, finom sonkával és egy-két levél ruccolával kiegészítve vagy olívabogyóval és egy kis reszelt citromhéjjal koronázva, kínáljuk.
A rátétekkel nem essünk túlzásba, mert elnyomhatjuk a ricotta ízét.
Ha pedig picivel többet akarunk „pepecselni” akkor a sonka szeletkékre kenjük, aztán egy, fél kisujjnyi alma darabkát teszünk rá és ügyesen felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük őket.
A rátétekkel nem essünk túlzásba, mert elnyomhatjuk a ricotta ízét.
Ha pedig picivel többet akarunk „pepecselni” akkor a sonka szeletkékre kenjük, aztán egy, fél kisujjnyi alma darabkát teszünk rá és ügyesen felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése