Most még meg tudom tenni!
Mert a tegnapi vacsi után, már most jól esik egy kis lazítós ebéd, aztán jöjjön aminek jönnie kell...
...este megyek Töltött káposztázni.
BÉBISPENÓT SALÁTA, ALMÁVAL,
FETA SAJTTAL ÉS PIRÍTOTT GOMBÁVAL
Hozzávalók:
10 dkg bébispenót
10 dkg Feta sajt (vagy krémfehérsajt)
25 dkg laska gomba
1 db alma
3 ger. fokhagyma
1/2 citrom leve
bors, só
olívaolaj
Ez egy frissen késztendő saláta.
A megtisztított laskagombát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket pedig gyufaszál vastagságúra.
Egy serpenyőben olívaolajat melegeítünk, majd beleszórjuk a gombát, kb. 5 perc alatt szépen megpirítjuk, az utolsó pillanatban hozzáadjuk a fokhagymát, és csak most sózzuk, borsozzuk, illetve ráfacsarjuk a citromlevet, és már le is húzzuk a tűzről.
Közben a bébispenótot tányérakra halmozzuk, az almát felcsíkozzuk rászórjuk a spenótra, aztán rámorzsoljuk a Feta sajtot, majd ráhalmozzuk a friss, még forró gombát, és az olajával meglocsoljuk.
Nem nagyon kapkodtam ezért 15 perc alatt készültem el vele.
...és ne felejtkeyyetek meg a Szülinapi játékról sem !!!
>>> ide kattincs, itt vannak a kérdések, és ezek az ajándékok <<<
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése