Arandrágabarátim!
Tegnap olyan dolgot míveltem, amit még soha éltemben...
...játékot indítottam, ráadásul, szülinapi játékot!!!
Biyonyám, kereken 5 azaz öt éve már annak, hogy barátaim unszolására belevágtam a bloggerkedésbe.
5 év, nem semmi, tiszta Őrület, és nektek köszönhetően, még mindig nem bántam meg.
A játék, a szokásos módon zajlik; felteszek 3 kérdést és a jól válaszolók közül kisorsolok egyet és Ő lesz a nyertes. A nyeremény nem lesz nagy dolog, de midenképp értékes, ami a hálámat, fogja kifejezni.
A hálám és a tisztelet, a leendő nyertesen kívül mindenkinek jár, akik velem, velünk vannak, akár tegnap óta, akár öt éve...
Csak néhány számot írnék ide, ami asszem ölég nagy biztatás ad szerény személyemnek:
több mint 750 receptel ajándékoztalak meg bennetket, és Ti
több mint 352000-szer „kinyitottátok már a szakácskönyvemet”, és a facebook-on is már
több mint 3750-en vagyunk.
Naná! hogy dagad a fejem!
A játékról a facebookon tájékozódhatsz!
Az „ünnepi ebédem” pedig eme pompázatos manna volt.
több mint 750 receptel ajándékoztalak meg bennetket, és Ti
több mint 352000-szer „kinyitottátok már a szakácskönyvemet”, és a facebook-on is már
több mint 3750-en vagyunk.
Naná! hogy dagad a fejem!
A játékról a facebookon tájékozódhatsz!
Az „ünnepi ebédem” pedig eme pompázatos manna volt.
KACSAZÚZA GOMBÁVAL, PARADICSOMOSAN,
KUKORICAKÁSÁVAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
60 dkg kacsazúza
30 dkg gomba
10 dkg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
1 nagy dob. paradicsompüré (140g)
1 dl vörösbor
kakukkfű
bors, só
4 adag kukoricakása
A szalonnát felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, majd kevéske zsirdékon üvegesre pirítjuk őket; ezután hozzáadjuk a megtisztított és félbe (negyedbe) darabolt zúzát. Amikor a zúza elveszti nyers színét, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük vízzel és pörkölt módján puhára főzzük.
A főzés ideje, több dologól is függhet, én közepesen rotyogtatva kb. 2,5 órát főztem.
Az utolsó 30 perben beleszórjuk a feldarabolt gombát, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsompürét, készre főzzük.
Köretként egy lazább kukoricakását kínálunk, amit sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesíthetünk.
Gratulálok és boldog blogszülinapot kívánok! Ebből az ünnepi ebédből szívesen kanalaznék:-))
VálaszTörlésKöszönöm Éva!
TörlésNaná, hogy elfogyott ;)