TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 23., szerda

Hal és karácsony azaz Fantázia, bátorság, jó étvágy

Karácsonykor halat szokás enni; én sem teszem máshogy, és szerencsére van itthon a egyik kedvenc zöldségemből, na meg még gomba is akad...
Nem is kell sok bátorság, hogy egy kis fantáziával és az imádott gyümölcsömmel, karácsonyi hangulatot adjak ennek a pompás kis hal ételnek, melyhez mindenkinek kívánok nagyon jó étvágyat!
















NÍLUSI SÜGÉRFILÉ, 
  ZAMATOS GOMBARAGUN PÁROLVA
Hozzávalók:
60-80 dkg nílusi sügérfilé (vagy másféle minőségi halfilé.)
50 dkg gomba
1 db salátacukkini
25 dkg alma
2 fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 dl fehérbor
8 szem szegfűszeg 
oregánó
kapor
bors, só
olívaolaj, vaj
A halfiléket eldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, kaporral és egy kis oregánóval fűszerezzük, legalább 20 percig pihentetjük.
Eközben elkészítjük a ragut.
A gombát nagyobb, rusztikus darabokra vájguk, a vöröshagymát, centis gerezdekre, a fokhagymát vékonyka szeletekre, a meghámozott almát picike kockákra, a cukkinit pedig félkarikákra.
Olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük pirítani a gombát és az almát, közben hozzáadjuk a vöröshagymát és a szegfűszeget, amikor már kezd szép színt kapni, (5-10 perc) jöhet a cukkini és a vékonyra szeletelt fokhagyma; sózzuk, borsozzuk, majd felönjük a borral és alaposan kiforraljuk illetve minimálisra forraljuk a levét.
A gombaragut egy kis tepsibe borítjuk, ügyesen elhelyezzük rajta a halfiléket és közepes erősségen, alufóliával betakarva 20 percig pároljuk, aztán a fóliát levéve, még 5 percig, kicsit erősebb hőfokon rápirítunk.
Tálaláskor locsoljuk meg a tepsi alján összegyűlt szafttal és egy picike olívaolajjal. 















Hoppácska!
Ha szeretnéd otthonodban látni, hallgatni, majszolni a képen látható dolgokat Katt. a kép alatti linkre ;)  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése