Talán kicsit eltérően, de annál nagyobb szeretettel kínálom mindenkinek éjfél utánra, eme gyomornyugtató káposztalevest.
GYOMORNYUGTATÓ KÁPOSZTALEVES
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
5 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg lángolt kolbász
1 dl fehérbor
1 dl fehérbor
1 db sárgarépa
1 db paprika
1 db lilahagyma
3 ger. fokhagyma
liszt
őrölt kömény
tárkony
bors, só
A káposztát szükség szerint kimossuk, ha kell átvagdossuk; aztán annyi víbzen, hogy ellepje, feltesszük főzni, sózzuk, borsozzuk, köménnyel és tárkonnyal ízesítjük.
A sárgarépát felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk és a káposztához adjuk, majd jöhet a zúzott fokhagyma, valamint a fehérbor.
Puhára főzzük.
Közben a szalonnát és a kolbászt apró kockákra daraboljuk és egy kanálnyi zsiradékon szépen megpirítjuk; kiszedjük a zsírjából, félretesszük, aztán zsírból és 2 ek. lisztből rántást készítünk.
Amikor a káposztánk elérte a kívánt puhaságot, beleszórjuk a felkockázott lilahagymát, egyet forralunk rajta, és a rántás hozzáadásával készre főzzük, kóstolunk, utóízeítünk.
A félretett kolbász és szalonnapörccel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése