TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 31., csütörtök

Káposzta és savanka avagy Itt a vége

Talán kicsit eltérően, de annál nagyobb szeretettel kínálom mindenkinek éjfél utánra, eme gyomornyugtató káposztalevest.















GYOMORNYUGTATÓ KÁPOSZTALEVES
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
5 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg lángolt kolbász
1 dl fehérbor
1 db sárgarépa
1 db paprika
1 db lilahagyma
3 ger. fokhagyma
liszt
őrölt kömény
tárkony
bors, só
A káposztát szükség szerint kimossuk, ha kell átvagdossuk; aztán annyi víbzen, hogy ellepje, feltesszük főzni, sózzuk, borsozzuk, köménnyel és tárkonnyal ízesítjük.
A sárgarépát felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk és a káposztához adjuk, majd jöhet a zúzott fokhagyma, valamint a fehérbor.
Puhára főzzük.
Közben a szalonnát és a kolbászt apró kockákra daraboljuk és egy kanálnyi zsiradékon szépen megpirítjuk;  kiszedjük a zsírjából, félretesszük, aztán zsírból és 2 ek. lisztből rántást készítünk.
Amikor a káposztánk elérte a kívánt puhaságot, beleszórjuk a felkockázott lilahagymát, egyet forralunk rajta, és a rántás hozzáadásával készre főzzük, kóstolunk, utóízeítünk.
A félretett kolbász és szalonnapörccel megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése