Azt tudtam már, hogy hajdinát akarok enni, mert finom és egészséges, naná! hogy imádom.
...és mivel, mi lesz mellé?
Nem mintha a hajdina, magában, a legegyszerűbb módon elkélszítve, nem lenne fincsi; de azért mégis kell mellé valami, akármi, picike, kis kiegészítés...
Hát lássuk, mi van a fagyasztóban! Hideg és egy adagra való karaj, szépen leszeltelve.
OK.
Keresgéljünk csak tovább, hűtő, kamra, semmi, mondhatnán semise...
...csak Fantázia, Bátorság, és Jó étvágy!
SERTÉSKARAJ TOJÁSOSAN,
PAPRIKÁS -HAJDINA RIZOTTÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj (vagy más, ami hamar elkészül)
4 db tojás
1 db kaliforniai paprika
20-25 dkg hajdina
őrölt kömény
lestyán
bors, só
A sertéskarajt felszeleteljük, majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevéske zsiradékon megsütjük, ha gondoljuk ici-pici vízzel párolhatjuk is, de lé ne maradjon alatta. A A 4 tojást elhabarjuk, sóval, borssal és egy leheletnyi köménnyel ízesítjük; amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, ráborítjuk a tojást (ha kívánja, zsiradékot tehetünk még alá) és pillanatok alatt összesütjük.
(A sóval óvatosan bánjunk, mert a húsra, és a tojásba is fog kerülni!)
A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.
A hajdinát kicsit, megpirítjuk, beleszórjuk a paprikát, sóval, borssal, lestyánnal és köménnyel ízesítve, rizottó módján elkészítjük, tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel ami épphogy ellepi és „folyamatosan” kevergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése