TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 20., vasárnap

Karaj és tojás avagy Ha jobb nem jön az eszedbe

Azt tudtam már, hogy hajdinát akarok enni, mert finom és egészséges, naná! hogy imádom.
...és mivel, mi lesz mellé?
Nem mintha a hajdina, magában, a legegyszerűbb módon elkélszítve, nem lenne fincsi; de azért mégis kell mellé valami, akármi, picike, kis kiegészítés...
Hát lássuk, mi van a fagyasztóban! Hideg és egy adagra való karaj, szépen leszeltelve.
OK.
Keresgéljünk csak tovább, hűtő, kamra, semmi, mondhatnán semise...
...csak Fantázia, Bátorság, és Jó étvágy!  















SERTÉSKARAJ TOJÁSOSAN,
  PAPRIKÁS -HAJDINA RIZOTTÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj (vagy más, ami hamar elkészül)
4 db tojás
1 db kaliforniai paprika
20-25 dkg hajdina
őrölt kömény
lestyán
bors, só
A sertéskarajt felszeleteljük, majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevéske zsiradékon megsütjük, ha gondoljuk ici-pici vízzel párolhatjuk is, de lé ne maradjon alatta. A A 4 tojást elhabarjuk, sóval, borssal és egy leheletnyi köménnyel ízesítjük;  amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, ráborítjuk a tojást (ha kívánja, zsiradékot tehetünk még alá)  és pillanatok alatt összesütjük.
(A sóval óvatosan bánjunk, mert a húsra, és a tojásba is fog kerülni!)
A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.
A hajdinát kicsit, megpirítjuk, beleszórjuk a paprikát, sóval, borssal, lestyánnal és köménnyel ízesítve, rizottó módján elkészítjük, tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel ami épphogy ellepi és „folyamatosan” kevergetjük.

















    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése