Előfordul, hogy az emberfia bepróbálkozik úgymond ízesített tésztákkal, vesz, kap, készít, vagy csak úgy talál a patakpartján egy zacskóval...
Én is így jártam, legalábbis a négy közül valamelyik igaz rám, hogy melyik, azt döntsétek el Ti, nekem mindegy.
Na, de nem is ez a lényeg, ezt csak azért írtam, hogy többnek tűnjön a bejegyzésem.
Szóval, ha ilyen tésztával van szerencsénk dolgozni, akkor véletlen se essünk túlzásba a többi hozzávalóval; egy szóval : ne rejtsük el a tészta ízét!
Így tettem én is, és ilyen finomat ettem én is ;)
MEDVEHAGYMÁS TAGLIATELLE, MINIMAL
Hozzávalók:
35-40 dkg medvehagymával ízesített tagilatelle
10 dkg chorizo (vagy paraszt kolbász)
1 p. tejföl
bors, só
Parmesan sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a kolbászt, szép apróra daraboljuk, és forró olívaolajon, átforrósítjuk, egy egész keveset adhatunk hozzá a tészta főzővizéből, de ne egyen túslágosan leveses, majd beleforgatjuk a tésztát, rátesszük a tejfölt, megszórjuk borssal, szükség szerint sózzuk, pillanatok alatt, összekeverjük és már egyből tálalhatjuk is, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Gyors? Egyszerű? Fincsi? IGEN!!!
...és még van egy zacskó chilis tésztám is ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése