TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 28., hétfő

Cékla és sajt azaz Kencék, ficék, hamik, falik, salik 2.

Ismét egy egyszerű, összekeverős manna, ami valóban megszínesíti a büféasztalt.















CÉKLA DIP, KRÉMSAJTTAL
Hozzávalók:
15-20 dkg cékla
1 db natúr tömlős sajt
fahéj
cukor
csemegeuborka, pékárú
A céklát célszerű előző nap, vagy már reggel megfőzni, hogy jól lehűljön.
A céklát meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, egy villa segítségével alaposan összekeverjük a a sajttal, sóval, cukorral és egy picike fahéjjal ízesítjük.
Falatkákra kenjük, és hogy kicsit „visszahozzuk” a megszokott cékla ízt, vékony szeletelt csemegeuborkával egészítjük ki.  
Vagy, klasszikus módon, tálkában, mártogatóként is asztalra tehetjük, például pizzarudacskákkal, de a csem.ubi legyen mellette ;)  
















A JÁTÉK!


















...és a nyeremények ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése