Na!
Egy hónap lazulós, pihenő után esmét itt vagyok (gondolom hurrá).
Ezt a kis pihenőt azért tartottam mert,... csak.
Ezt a kis pihenőt azért tartottam mert,... csak.
Mi mással térhetnék vissza hozzátok, mint egy egyszerű, gusztusos, fincsi, mutatós színes ŐrültenJó csiberoláddal.
SPENÓTOS CSIBEROLÁD, SAJTTAL, SONKÁVAL
ÉS KAKUKKFÜVES GOMBÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10 dkg spenót (bébi)
4 sz. ementáli sajt
4-8 sz. sonka (hajszál vékony)
2 ger. fokhagyma
bors, só
15 dkg gomba
15 dkg gomba
25 dkg rizs
kakukkfű
A megtisztított spenótot, forró zsiradékon, pillanatok alatt megfonnyasztjuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A csirkemelleket 4 nagy, nyitott szeletre vágjuk, kissé megklopfoljuk, mindkét oldalukról sózzuk, borsozzuk.
A kiterített húsokra ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd a sajtot (a sajtszeletkék, kisebbek legyenek a húsnál) és az egyik szélükre ráhalmozzuk a spenótot.
Ügyes, határozott mozdulatokkal felgöngyöljük őket; a sajt és a spenót ne lógjon ki a végeinél(ha gondoljuk fogvájóval megtűzhetjük; én nem tettem).
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és a roládjainkat a „nyitott” felükkel lefelé belehelyezzük és nem mozgatjuk, hogy jól összesüljön.
Lassan, kis lángon, fedőalatt, 25 - 30 percig pároljuk, közben átfordítjuk és a végég rápiríthatunk picikét, ha szükségesnek látjuk, egy kis vizet vagy fehérbort önthetük alá, én ezt is kihagytan, de legközelebb ezen a boros megoldáson elgondolkodom :)
A gombát megtisztítjuk, enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a rizs, sóval és kaukkfűvel ízesítjük, majd a szokásos módon megpároljuk.
Ennyi, jól megoldottam és még az „5 nap - 5 kép - 15 évnél régebbi” kihívás is átvészeltem ;)
Szeretlek, csókollak bennetek, hamarosan jövök esmét!
kakukkfű
A megtisztított spenótot, forró zsiradékon, pillanatok alatt megfonnyasztjuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A csirkemelleket 4 nagy, nyitott szeletre vágjuk, kissé megklopfoljuk, mindkét oldalukról sózzuk, borsozzuk.
A kiterített húsokra ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd a sajtot (a sajtszeletkék, kisebbek legyenek a húsnál) és az egyik szélükre ráhalmozzuk a spenótot.
Ügyes, határozott mozdulatokkal felgöngyöljük őket; a sajt és a spenót ne lógjon ki a végeinél(ha gondoljuk fogvájóval megtűzhetjük; én nem tettem).
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és a roládjainkat a „nyitott” felükkel lefelé belehelyezzük és nem mozgatjuk, hogy jól összesüljön.
Lassan, kis lángon, fedőalatt, 25 - 30 percig pároljuk, közben átfordítjuk és a végég rápiríthatunk picikét, ha szükségesnek látjuk, egy kis vizet vagy fehérbort önthetük alá, én ezt is kihagytan, de legközelebb ezen a boros megoldáson elgondolkodom :)
A gombát megtisztítjuk, enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a rizs, sóval és kaukkfűvel ízesítjük, majd a szokásos módon megpároljuk.
Ennyi, jól megoldottam és még az „5 nap - 5 kép - 15 évnél régebbi” kihívás is átvészeltem ;)
Szeretlek, csókollak bennetek, hamarosan jövök esmét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése