TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 10., szombat

Velő avagy Ne ítélj első látásra

Erre az ételre, szerintem igaz a fenti állítás, miszerint nem szabad első látásra ítélni! Mondom ezt annak árnyékában, hogy ismerek olyan emberkét is aki a rizses húst azért nem szereti, mert „Hogy néz az ki, úgy összegányolva!?” 
Az íze illetve az az íz amit a velő kölcsönöz egy ételnek, az valami bámulatos (persze a velőt azt szeretni kell).

 













VELŐS EGYTÁL
Hozzávalók:
60 dkg velő
20 dkg vöröshagyma
3-4 ger. fokhagyma
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
4 db főtt tojás
60 dkg burgonya
25 dkg sárgarépa
1 cs. petrezselyem zöldje
bors, só
A burgonyát és a sárgarépát megpucoljuk és kis gerezdekre vágva együtt megfőzzük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pirítjuk.
A paradicsompürét a hagymához adjuk és ezt is kissé megpirítjuk. (paradicsom püré pirításakor ügyelnünk kell arra, hogy meg ne égjen; ezért figyeljünk rá, „folyamatosan”kevergessük és amikor erősödik az illata, egyből öntsük fel egy kis vízzel.)
A gondosan megtisztított (lehártyázott) velőt rátesszük az alapra és gyenge tűzön kb.10 perc alatt megpároljuk, közben kis adagonként vizet adunk hozzá, de nem kell túlságosan levesesre készíteni.
A fokhagymát vékony karikákra szeleteljük és a velőhöz adjuk, egy forrás után hozzáforgatjuk a megfőtt burgonyát és répát, majd megszórjuk bőségesen petrezselyem zölddel és a végén, óvatosan, a szintén gerezdekre vágott főtt tojást is beleforgatjuk.
Savanyúságként a csemege uborka nagyon passzol hozzá. 


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése