TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 16., péntek

A kolbász, a cukkini, a gomba és a sajt avagy a Négy mester lövés

Tegnap annyira tömött volt a napom, hogy már reggel úgy éreztem, nem ártana belőni magamat. Ezért három (4)  anyagot is összekevertem, biztos ami biztos, valahogy végig kell csinálni ezt a napot is.














REGGELI SZENDVICS,
    ZSÚFOLT NAPOKRA (2db)
(ki tudja mikor eszel legközelebb)
Hozzávalók:
lángolt kolbász (parasztkolbász vagy akár sonka)
cukkini
gomba
ementáli sajt (vagy ami van otthon)
olívaolaj
magos zsemle  (-kocka, -buci... valami finom pékáru)
Különösebb mennyisége nincs a hozzávalók; ez most körülbelül 5 dkg volt fajtánként (nem mértem). 
A zsemle, pékárú is szabadon választott, a képen Penny-s magvas kocka szerepel.
A hozzávalókat minél apróbbra daraboljuk és együtt, „pár csepp” olívaolajjal, enyhén megpirítjuk vagy inkább csak jól összemelegítjük.
A sajtot lereszeljük.
A zsemléket félbe vágjuk; az alsó részükre ráhalmozzuk a kolbászos ragut, megszórjuk a sajttal; a felsőket pedig pillanatok alatt megpirítjuk a serpenyőben, amiben a ragu készült és a szendvicsekre rakjuk, kicsit le is „nyomkodhatjuk”. 
Csak 1 megjegyzés: mindenképp pirítsuk meg a zsemlék felső részét, mert kár lenne a serpenyő alján maradt isteni ízekért ;)    



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése