TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 2., péntek

Batáta varázs avagy a krémlevesmánia

A batáta magnézium és fehérje (összetétele, hasonló a tojáséhoz) tartalmának köszönhetően jó hatással van az izmok működésére illetve az izomépítésre.
Fogyasztása ajánlott az asztmások és a gyomorfekélyben szenvedőknek, de egyes szívproblémákkal küzdőknek is.
VII. Henrik nagy kedvence volt az édesburgonya lepény, mert feltételezése szerint, ez segítette a  szerelmi életét. Ezt talán gyermekei számánál (8) semmi nem bizonyítja jobban.
Vannak országok ahol alkoholt is készítenek belőle.














BATÁTAKRÉMLEVES, ALMÁVAL 
Hozzávalók:
40 dkg batáta (édesburgonya)
2 db alma (35- 40dkg)
1 kisebb vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
1-2 ek. étkezési keményítő
szerecsendió
füstölt sajt
A vöröshagymát, a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk és olvasztott vajon, megfuttatjuk.
Az alma felét és a batátát meghámozzuk, szintén feldaraboljuk; a hagymákhoz adjuk, majd felöntjük bő 1 liter vízzel, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük; puhára főzzük.
Botmixer segítségével, simára turmixoljuk, tejszínnel kikevert keményítővel sűrítjük.
Az utolsó pillanatokban beleszórjuk a maradék, kis kockákra darabolt almát, tálaláskor reszelt füstöl sajttal megszórjuk.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése