TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 23., péntek

Raguleves és Mákos tészta azaz a Napi menü 1.

Ez kérem szépen, terveim szerint, egy új rovat lesz a blogomban.
A története egyszerű: 
-Jó kajáid vannak, de olyan igazi, hétköznapit nem is tudsz, már csinálni?
-Hmm, nem tudom, de meg próbálom.  

A leves:














SERTÉSRAGULEVES, 
    SZÁRZELLERREL ÉS TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
45 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
1 p. tejföl
2-3 ek. liszt
fűszerpaprika
kömény
tárkony
bors, só
A sertéshúst felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a húst.
Amikor a hús elveszti nyers színét megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi, borssal, köménnyel ízesítjük és „pörkölt” módjára főzzük.
Közben felkarikázzuk a sárgarépát és amikor a hús kezd puhulni ezt is hozzákeverjük, majd bő 1 liter vizet hozzáöntünk és közepes erősséggel felforraljuk.
Amikor forr, beleszórjuk a fagyos zöldborsót, a felszeletelt szárzellert, és az aprított fokhagymát, tárkonnyal fűszerezzük.
Tejfölből és lisztből habarás készítünk, és ha már minden megpuhult a levesünket behabarjuk.














 
A második:















MÁKOS TÉSZTA, 
    KÖRTÉVEL ÉS MAZSOLÁVAL
Hozzávalók
dkg széles metélt
1 db szép, nagy körte (kb. 30dkg)
5 dkg mazsola
darált mák
vaj   
porcukor 
A tésztát kifőzzük.
A körtét felkockázzuk, a mazsolát beáztatjuk.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk (kb. 5dkg) és átmelegítjük rajta a körtekockákat, kicsit piríthatjuk is és most az sem baj talán, ha „keményebb” a körte; aztán közé keverjük a mazsolát is, és az egyészet összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
Tálaláskor porcukorral kevert mákkal meghintjük. 
Almával is készíthetjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése