Ez kérem szépen, terveim szerint, egy új rovat lesz a blogomban.
A története egyszerű:
-Jó kajáid vannak, de olyan igazi, hétköznapit nem is tudsz, már csinálni?
SERTÉSRAGULEVES,
SZÁRZELLERREL ÉS TÁRKONNYAL
Hozzávalók:
45 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
1 p. tejföl
2-3 ek. liszt
fűszerpaprika
kömény
tárkony
bors, só
A sertéshúst felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a húst.
Amikor a hús elveszti nyers színét megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi, borssal, köménnyel ízesítjük és „pörkölt” módjára főzzük.
Közben felkarikázzuk a sárgarépát és amikor a hús kezd puhulni ezt is hozzákeverjük, majd bő 1 liter vizet hozzáöntünk és közepes erősséggel felforraljuk.
Amikor forr, beleszórjuk a fagyos zöldborsót, a felszeletelt szárzellert, és az aprított fokhagymát, tárkonnyal fűszerezzük.
A második:
MÁKOS TÉSZTA,
KÖRTÉVEL ÉS MAZSOLÁVAL
Hozzávalók
dkg széles metélt
1 db szép, nagy körte (kb. 30dkg)
5 dkg mazsola
darált mák
vaj
porcukor
A tésztát kifőzzük.
A körtét felkockázzuk, a mazsolát beáztatjuk.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk (kb. 5dkg) és átmelegítjük rajta a körtekockákat, kicsit piríthatjuk is és most az sem baj talán, ha „keményebb” a körte; aztán közé keverjük a mazsolát is, és az egyészet összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
Tálaláskor porcukorral kevert mákkal meghintjük.
Almával is készíthetjük.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk (kb. 5dkg) és átmelegítjük rajta a körtekockákat, kicsit piríthatjuk is és most az sem baj talán, ha „keményebb” a körte; aztán közé keverjük a mazsolát is, és az egyészet összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
Tálaláskor porcukorral kevert mákkal meghintjük.
Almával is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése