Egy férfi társammal beszélgettünk a főzésről amikor is a csirkecomb jött szóba, illetve a töltése, megemlítettem, hogy lényegében és ügyeskedve„bármit” betölthetünk a bőre alá...
Aztán, Ő is elkezdett ötletelni (igaz kicsit viccelődve); jókat mosolyogtunk, én meg komolyan vettem ezt-azt amiből előbb vagy utóbb ételkreáció lesz.
Nem kell ám, bonyolult, igazán nagy Őrültségekre gondolni, csak olyanokra amit eddig nem próbáltunk, nem mertünk kipróbálni, pedig itt volt előttünk nap, mint nap.
ALMÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB,
ZSÁLYÁVAL ÉS FINOM KÖRÍTÉSSEL
ZSÁLYÁVAL ÉS FINOM KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 db alma
20 dkg rizs
10 dkg zöldborsó (mirelit)
1 db kápia paprika
zsálya
bors, só
A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval, borssal és aprított zsályával bedörzsöljük.
Az almát meghámozzuk és szép vékony szeletekre vágjuk, majd ügyesen a csirkecombok bőre alá tömködjük.
Enyhén kiolajozott tepsibe tesszük őket (ha egy kevéske fehérbort önthetünk alá - nem fogja elrontani) és közepes erősségű sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
A szokásos módon elkészítjük rizst, illetve mielőtt felöntenénk vízzel, belekeverjük a felkockázott kápia paprikát és a fagyos zöldborsót is.
4 db csirkecomb
1 db alma
20 dkg rizs
10 dkg zöldborsó (mirelit)
1 db kápia paprika
zsálya
bors, só
A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval, borssal és aprított zsályával bedörzsöljük.
Az almát meghámozzuk és szép vékony szeletekre vágjuk, majd ügyesen a csirkecombok bőre alá tömködjük.
Enyhén kiolajozott tepsibe tesszük őket (ha egy kevéske fehérbort önthetünk alá - nem fogja elrontani) és közepes erősségű sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
A szokásos módon elkészítjük rizst, illetve mielőtt felöntenénk vízzel, belekeverjük a felkockázott kápia paprikát és a fagyos zöldborsót is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése