Szóval nálam így (is) készülhetnek az ételkreációk; - ami külön-külön megállja a helyét, azt meg kell próbálni együtt is.
Pl.: almás torma van, alma és a sertés hús passzol, kolbászhoz fogyasztunk tormát, tejszínes torma és
tormamártás van, almás kolbász van
ALMÁS-KOLBÁSZOS KARAJ,
TORMÁVAL ÉS ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
1 pár debreceni
1 db nagy alma (20-25dkg)
2 ek. ecetes torma
2 dl tejszín
zsálya
só
A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Ezalatt egy másik serpenyőben, egy kevéske olívaolajon átmelegítjük a félkarikákra vágott debrecenit, hogy kiadja a színét, aztán felöntjük bő egy deci vízzel, belekeverjük a tormát, 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és a keskeny gerezdekre szeletelt almát, zsályával szükség szerint sóval ízesítjük.
Pillanatok alatt (hogy az alma nem menjen szét), összeforraljuk.
A ragut a hússzeletekre tálaljuk; jelen esetben párolt hajdinát kívántam mellé, de köret, természetesen, lehet szabadon választott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése