Hát ez is megtörtént...
Itt volt a Borbás Marcsi.
Igen, főztünk egyet, beszélgettük, jól éreztük magunkat, és mindez sallang és sztárallűr mentesen.
Ami viszont, részemről egy kicsit fontosabb, illetve nektek fontos lehet, az az, hogy aki még nem látta a csodálatos ábrázatomat élőben, felvételről, az most, az az holnap, ma vagy tegnap (attól függ hogy mikor olvasod) megnézheti a DUNA TV GasztroAngyal című, méltán híres műsorában, május 06.-án 17.00 órakor és másnap a DUNA World-ön 20.00 órakor az ismétlést.
A műsorból az is ki derül, hogy miért kompót 😉
A műsorból az is ki derül, hogy miért kompót 😉
HAJDINAKÁSA, ZÖLDSÉGES GOMBAKOMPÓTTAL
ÉS FŐTT FÜSTÖLT TARJÁVAL
Hozzávalók:
20 dkg hajdina
25 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
20 dkg zeller
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
1 dl fehérbor
1-2 ek. tejföl
szárított vargánya
babérlevél
rozmaring
bors, só
főtt-füstölt tarja
zöldségalaplé v. víz
A hajdinát a rizshez hasonlatos módon megpároljuk, az egyik vöröshagymával, babérlevéllel, rozmaringgal és sóval ízesítjük.
A másik vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske olajon megfuttatjuk, közben a zöldségeket is kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, egy pici alaplével megöntözve roppanós puhára pároljuk. Ez idő alatt felszeleteljük a gombát és ezt is az alaphoz adjuk, majd annyi alaplével öntjük fel ami épp ellepi és 15-20 percig főzzük. Sóval, borssal és a szárított vargányával (amit legalább egy órára vízben áztatunk) ízesítjük.
Amikor elfőtte a levét hozzáöntjük a bort és jól kiforraljuk.
Tálalás előtt, befejezésként 1-2 evőkanál tejölt keverünk bele, de már nem forraljuk nagyon.
A zöldséges gombakompótot a hajdinára tálaljuk.
Önálló, húsmentes ételként is megállja a helyét, de jelen esetben főtt, füstölt tarjával kínáljuk, amit leszeletelve, egy lazább pecsenyelében visszamelegítünk.
Amikor elfőtte a levét hozzáöntjük a bort és jól kiforraljuk.
Tálalás előtt, befejezésként 1-2 evőkanál tejölt keverünk bele, de már nem forraljuk nagyon.
A zöldséges gombakompótot a hajdinára tálaljuk.
Önálló, húsmentes ételként is megállja a helyét, de jelen esetben főtt, füstölt tarjával kínáljuk, amit leszeletelve, egy lazább pecsenyelében visszamelegítünk.
Imádom a hajdinát, meg a Marcsi műsorát is, remek ez az étel, gratulálok.
VálaszTörlésKöszi, Vicuska :)
TörlésGratulálok. Ez nagyszerű hír.
VálaszTörlés