Megmondom a frankót! Egy ideje már foglalkoztatnak a mozzarellás töltött húsok.
Miért jó, ha egy „íztelen” sajttal töltünk meg valamit?
Próbálkoztam többféle variációval a klasszikus bazsalikomos-paradicsomostól kezdve az észhatáráig mindennel, na jó szinte mindennel...
...és rá kellett jönnöm a titokra: ez kérem azért jó, mert olyan ízharmónia felé visszük az adott ételt amilyent éppen kívánunk. Ami viszont nagyon is mellette szól, az az hogy felettébb mutatós tud lenni és azért mégis csak van valami töltelék a husiban :)
A következő variáció csak egy a sok közül, mert akár naponta jöhetne egy új, tekerve, hajtva, panírozva, natúron, ezzel-azzal kiegészítve...
Hát akkor hajrá!
MOZZARELLÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
SZÍNES PAPRIKÁN SÜTVE
Hozzávalók:
4 db 15 dkg csirkemell
2 db mozzarella
8-10 szelet vékony minőségi sonka vagy bacon
2 db nagy kaliforniai paprika (zöld és piros)
4 ger. fokhagyma
4-5 ek. vörösborecet
kakukkfű
szerecsendió
bors, só
A csirkemelleket ügyesen felnyitjuk, „kiterítjük”, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A mozzarellákat jól lecsepegtetjük (ne legyen túlságosan vizes) és felszeleteljük, majd a kiterített húsokra osztjuk a darabkákat, kakukkfűvel és egy kevés szerecsendióval ízesítjük; szorosan feltekerjük és a sonka szeletekkel beburkoljuk.
A paprikákat kis kockákra vágjuk és egy nem túl nagy tepsi aljára szórjuk, meglocsoljuk pár kanálka olívaolajjal, sózzuk, hozzákeverjük az apróra kockázott (nem zúzott) fokhagymát, egy-két ágacska kakukkfüvet.
A hús tekercseket a paprikára helyezzük, az egészet meglocsoljuk vörösborecettel és gázsütő 4 fokozatán, szép lassan, kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Köretként a burgonyapürét ajánlom, de ez legyen szabadon választott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése