Érdemes sütés-főzéshez a tökmaglisztet választania, ha alacsony
szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és
emiatt a mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja. A tökmagliszt
készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd
vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó
anyagot őrlik finomra, ez lesz a tökmagliszt. Mind íze, mind illata igen
jellegzetes, zöldes a színe, és rengeteg ételhez, recepthez
felhasználható részben vagy egészben. Allergiások esetében sem okoz
emésztési panaszokat. A vegetáriánusoknak is vegánoknak
is ajánlatos fogyasztani, mivel magas a fehérjetartalma.
Fogyókúrázóknak, diétázóknak, egészségesen étkezőknek is kiváló
alternatíva lisztre alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt.
Na, akkor én ma nagyon egészségesen diétáztam.
Úgy gondoltam, hogy a legjobb diétába is belefér egy kis galuska, még ha ritkán is.
De most itt a tökmagliszt, ezt ki kell próbálnom. Hoppá! ez nagyon jóóó! A tökmagliszt (szerintem, bár még kezdő vagyok a témában) nem oldódik annyira fel illetve el a tojásban, mint a sima, búzaliszt, de megköti és talán ezért amikor főzzük a sok tojástól 2-3 szorosára dagad a galuskánk.
Azon kedves olvasóim akik az ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEK -en keresztül jut el a Bio boltba (bal oldalon, kattints a képre) és ott Xukor és Natur Cookta termékeket (többet szeretnél tudni?, kattints a szövegre) vásárolnak azoknak 10 % kedvezményt biztosítanak mennyiség függetlenül. Regisztráció után rendelhetsz és a ajándékutalvány mezőbe be kell írni a : orultszakacs12 kódot
.
Azon kedves olvasóim akik az ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEK -en keresztül jut el a Bio boltba (bal oldalon, kattints a képre) és ott Xukor és Natur Cookta termékeket (többet szeretnél tudni?, kattints a szövegre) vásárolnak azoknak 10 % kedvezményt biztosítanak mennyiség függetlenül. Regisztráció után rendelhetsz és a ajándékutalvány mezőbe be kell írni a : orultszakacs12 kódot
.
TÖKMAGOS GALUSKA,
HAGYMÁVAL ÉS SONKÁVAL
HAGYMÁVAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg tökmagliszt
20 dkg csirkemell sonka
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg tökmag
5 dkg tökmag
1 p. tejföl
olívaolaj
olívaolaj
só
A tojásokat a tökmagliszttel és egy csipet sóval összekeverjük; ez a sűrű massza lesz a galuska tésztánk. Forrásba levő sós vízbe szaggatjuk (én teáskanállal szaggattam, 1,5 cm-es kis darabokat, mert mint említettem 2-3 szorosára is megdagad) és kifőzzük. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a félfőre (félkarikára) vágott vöröshagymát, a felcsíkozott sonkát és a tökmagot, majd beleforgatjuk a galuskát. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, de ez el is maradhat.
Csirkemell sonka!!! Aki látott már olyan csirkét aminek sonkája van, ráadásul a mell részénél az legyen szíves szólni, mert azt én is megnézném. Köszi.
Csirkemell sonka!!! Aki látott már olyan csirkét aminek sonkája van, ráadásul a mell részénél az legyen szíves szólni, mert azt én is megnézném. Köszi.
Szia! Kipróbáltam,de ez a négytojásos galuska inkább a rántottához volt hasonló. Javítottam a recepten egy kicsit és szuper lett. Üdv. mikmak
VálaszTörlésPontosan mit vàltoztattàl rajta?
VálaszTörlésÉn is kíváncsi lennék rá.
VálaszTörlés