TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 11., szerda

Kicsit bonyolultabb

Bocsássa meg nekem a világ, de szeretem az egyszerű tésztát (imádom). Gyakran képes vagyok arra is, hogy a kifőtt tésztát, csak meglocsolom olívaolajjal, megszórom valami fűszerrel és kész. Mondhatnám egyszerű mint az 1×1.
Aztán bocsássátok meg nekem azt is, hogy a következő tésztaételem egy kicsit bonyolultabb lett, ráadásul még húst is kell hozzá sütni (ejj, hát).
...ha túl teszitek ezen magatokat, feltétlen készítsétek el.

 












GYÖMBÉRES CSIBEFALATOK,
      MOGYORÓS-ÉDESKÖMÉNYES TÉSZTÁVAL 
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
35 dkg tagliatelle (széles metélt)
1 db édeskömény
10 dkg sótlan földimogyoró
1,5 dl fehérbor
olívaoaj
őrölt gyömbér
 
A csirkemellet falatnyi darabokra szeljük, sóval és őrölt gyömbérrel ízesítjük, majd szépen megsütjük, megpirítjuk. Tálalásig, fóliával letakarva félretesszük.
Ugyan abban az edénybe amelyikben a csirkét pirítottuk,  beleszórjuk a felszeletelt édes kömény és a mogyorót, picit megpirítjuk (szükség szerint olajat adhatunk hozzá), sózzuk, aztán felöntjük a borral és szinte teljesen elforraljuk. 
Közben a tésztát kifőzzük és beleforgatjuk az mogyorós-édesköménybe.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a csibefalatokat és megszórjuk az édeskömény levelével (ánizskapor).

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése