Bocsássa meg nekem a világ, de szeretem az egyszerű tésztát (imádom). Gyakran képes vagyok arra is, hogy a kifőtt tésztát, csak meglocsolom olívaolajjal, megszórom valami fűszerrel és kész. Mondhatnám egyszerű mint az 1×1.
Aztán bocsássátok meg nekem azt is, hogy a következő tésztaételem egy kicsit bonyolultabb lett, ráadásul még húst is kell hozzá sütni (ejj, hát).
GYÖMBÉRES CSIBEFALATOK,
MOGYORÓS-ÉDESKÖMÉNYES TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
35 dkg tagliatelle (széles metélt)
1 db édeskömény
10 dkg sótlan földimogyoró
1,5 dl fehérbor
olívaoaj
őrölt gyömbér
só
A csirkemellet falatnyi darabokra szeljük, sóval és őrölt gyömbérrel ízesítjük, majd szépen megsütjük, megpirítjuk. Tálalásig, fóliával letakarva félretesszük.
Ugyan abban az edénybe amelyikben a csirkét pirítottuk, beleszórjuk a felszeletelt édes kömény és a mogyorót, picit megpirítjuk (szükség szerint olajat adhatunk hozzá), sózzuk, aztán felöntjük a borral és szinte teljesen elforraljuk.
Közben a tésztát kifőzzük és beleforgatjuk az mogyorós-édesköménybe.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a csibefalatokat és megszórjuk az édeskömény levelével (ánizskapor).
35 dkg tagliatelle (széles metélt)
1 db édeskömény
10 dkg sótlan földimogyoró
1,5 dl fehérbor
olívaoaj
őrölt gyömbér
só
A csirkemellet falatnyi darabokra szeljük, sóval és őrölt gyömbérrel ízesítjük, majd szépen megsütjük, megpirítjuk. Tálalásig, fóliával letakarva félretesszük.
Ugyan abban az edénybe amelyikben a csirkét pirítottuk, beleszórjuk a felszeletelt édes kömény és a mogyorót, picit megpirítjuk (szükség szerint olajat adhatunk hozzá), sózzuk, aztán felöntjük a borral és szinte teljesen elforraljuk.
Közben a tésztát kifőzzük és beleforgatjuk az mogyorós-édesköménybe.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a csibefalatokat és megszórjuk az édeskömény levelével (ánizskapor).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése