...hogy mik vannak!?
Ez az eset minap történt velem a zöldségesnél.
Eléggé intim és talán egy picikét bizarr is, mégsem tudok csak úgy elmenni mellette, mintha semmi sem történt volna...
-Jó napot!
-..pott!
-Maga? Kicsoda vagy micsoda?
-Csicsóka.
-Bocsánat azt hittem valami bibircsókos krumpli.
-Nem, nem; inkább a napraforgóval vagyok közeli rokonságba, fiatal koromba össze is szoktak keverni minket, de később én sokkal magasabbra növök.
-Hm, érdekes...
- Ha jól látom, magának kimondottan jót tennék, már bocsásson meg, de nem tudtam nem észrevenni azt a 60-70 kiló fölösleget amit magán cipel.
-???
-...tudja „gumóim fogyasztása azért is előnyös a mai, elhízáson alapuló népbetegségek megelőzésében, mert az inulin molekulahosszúsága miatt nem reszorbeálódik, emberben pedig (az inulináz enzim hiánya miatt) nem bontódik és legfeljebb a vastagbél baktériumflórája képes valamelyest feldolgozni.>Wikip.”
-Pff, biztos. Arra gondoltam, hogy eljöhetne hozzám estére; kicsit össze ismerkednénk!
-Hát jól van, legyen.
Izgatottan vártam az estét, fogalmam nem volt mit fogok kezdeni vele.
Egy darabig csak ültünk egymással szemben, aztán eszembe jutott Ádám és Éva sztorija, majd vállalva a kiűzetést, almával kínáltam. Nem tiltakozott, sőt...
Szép estét töltöttük el így együtt, szerintem fogunk még találkozni; egyszer szeretném látni a maga nyers valójában is.
CSICSÓKAKRÉMLEVES ALMÁSAN,
TÖKMAGGAL ÉS OLAJÁVAL BOLONDÍTVA
Hozzávalók:
60 dkg csicsóka
1 db szép nagy alma
1 dl tejszín
1 ek. liszt
szerecsendió
só
tökmag
tökmagolaj
A csicsókát megtisztítjuk; ezt lehet úgy mint a burgonyát, a bibircsókokkal nem érdemes foglalkoznunk, nyissz vagy csak dörzsivel, kefével alaposan ledörzsölni.
Ezután (szükség szerint darabolva) bő 1 liter vízben feltesszük főzni és közben közé dobjuk a feldarabolt almát is, sózzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor már teljesen megpuhult a csicsóka, szép simára turmixoljuk; a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és besűrítjük vele a levesünket, kiforraljuk, utóízesítjük.
(Az alma ízének függvényében, egy csipet cukrot szórhatunk bele, de ez nem egy édes leves!)
Tálaláskor pirított tökmaggal és tökmagolajjal visszük tökélyre ezt az egyszerű és mégis pompás krémlevest.
Egy darabig csak ültünk egymással szemben, aztán eszembe jutott Ádám és Éva sztorija, majd vállalva a kiűzetést, almával kínáltam. Nem tiltakozott, sőt...
Szép estét töltöttük el így együtt, szerintem fogunk még találkozni; egyszer szeretném látni a maga nyers valójában is.
CSICSÓKAKRÉMLEVES ALMÁSAN,
TÖKMAGGAL ÉS OLAJÁVAL BOLONDÍTVA
Hozzávalók:
60 dkg csicsóka
1 db szép nagy alma
1 dl tejszín
1 ek. liszt
szerecsendió
só
tökmag
tökmagolaj
A csicsókát megtisztítjuk; ezt lehet úgy mint a burgonyát, a bibircsókokkal nem érdemes foglalkoznunk, nyissz vagy csak dörzsivel, kefével alaposan ledörzsölni.
Ezután (szükség szerint darabolva) bő 1 liter vízben feltesszük főzni és közben közé dobjuk a feldarabolt almát is, sózzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor már teljesen megpuhult a csicsóka, szép simára turmixoljuk; a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és besűrítjük vele a levesünket, kiforraljuk, utóízesítjük.
(Az alma ízének függvényében, egy csipet cukrot szórhatunk bele, de ez nem egy édes leves!)
Tálaláskor pirított tökmaggal és tökmagolajjal visszük tökélyre ezt az egyszerű és mégis pompás krémlevest.
Nagyon jó :)!!
VálaszTörlés:-D
VálaszTörlés