Álmomban ismét Keleten jártam, nem tudom hol, nem tudom merre, de nem éreztem magam elveszettnek!
Természetesen, nem bírtam üres kézzel hazajönni, és nem titkolom tovább mit hoztam nektek:
Természetesen, nem bírtam üres kézzel hazajönni, és nem titkolom tovább mit hoztam nektek:
MARHAHÚSGOLYÓK UBORKÁVAL,
PETREZSELYMES-CURRY MÁRTÁSBAN
PARADICSOMOS BULGURRAL
Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús (szaftosabb)
15 dkg csemegeuborka
1/2 fej vöröshagyma
1 ek. mustár
1 p. natúr joghurt
2 ek. liszt
1 cs. petrezselyem zöld
curry por
rozmaring
majoránna
só
bulgur és aszalt paradicsom
A darált húst összekeverjük az apróra kockázott vöröshagymával és uborkával, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, rozmaringgal, majoránnával ízesítjük.
Enyhén megnedvesített kézzel, kis golyókat formázunk a húsos masszából, majd egy kevés forró zsiradékon, lassan megpirítjuk, elősütjük őket.
Amikor már szép színt kaptak, leszórjuk az egészet egy evőkanál liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és curry porral ízesítve 15-20 percig pároljuk; majd a joghurtból és egy kanál lisztből készült habarással besűrítjük; egy csokor aprított petrezselyemmel dúsítjuk.
Amikor már szép színt kaptak, leszórjuk az egészet egy evőkanál liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és curry porral ízesítve 15-20 percig pároljuk; majd a joghurtból és egy kanál lisztből készült habarással besűrítjük; egy csokor aprított petrezselyemmel dúsítjuk.
Köretként, a bulgurt, a rizshez hasonlatos módon készítjük el, amibe aszalt paradicsomot keverünk; de és akár simán rizzsel, tésztával, burgonyapürével vagy kuszkusszal is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése