Az ünnepi, év végi időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt, magunk és vendégeink örömére.
Mert
ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás
vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi
hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk.
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel.
Nem biztos, hogy teljesen
saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt,
aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is
lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne
lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos
mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen)
abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :)
illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom.
Most egy egyszerű saláta következik juhtúrós öntettel, ahol is az öntetet sonkatekercsnek álcáztam.
Tehát:
falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik
ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan!Most egy egyszerű saláta következik juhtúrós öntettel, ahol is az öntetet sonkatekercsnek álcáztam.
JUHTÚRÓS SONKATEKERCS SALÁTA
Hozzávalók:
125 g juhtúró
1 db kápia paprika
5 dkg csemegeuborka
1 ek. tejföl
1 ek. méz
gépsonka
jégsaláta
A paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, majd a juhtúróval, tejföllel és a mézzel alaposan összekavarjuk; ezután a sonkaszeletek egyik végére rakunk egy keveset belőle és ügyesen feltekerjük; csíkozott jégsalátán tálaljuk.
Ez a mennyiség 12-15 szelet sonkához elég. (Az „öntet”állaga, még ha furcsán is hangzik, pont jó arra, hogy a sonkába tekerjük; és arra is, hogy az ily' módon való fogyasztásakor, úgymond bevonja a salátát.)
Ha mindenképp egy szokásosnak tűnő salátát szeretnénk, akkor daraboljuk kedvünkre a zöldféléket és a sonkát, majd keverjük össze az öntettel, amit dupla mennyiségű tejföllel kavarjunk ki és egy két kanál olívaolajat is adhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése