TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 12., csütörtök

Azt hiszem mégis...

Rántott hús, burgonyapürével,
azt hiszem.
Talán, mégsem,
vagy mégis. 
Azt hiszem,
...de még milyen!














SÜLT CSÜLÖK, ÉDES BUNDÁBAN
      KÉKSAJTOS-KÖRTÉS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
1 db sertés csülök
fokhagyma
majoránna
bors, só
a panírhoz:
kekszmorzsa
tojás
liszt
a püréhez: 
80 dkg burgonya
5 dkg kéksajt (márványsajt, gorgonzola, stilton, roquefort...)
2 db körte
tej 
szerecsendió
bors, só
olívaolaj  
Egyszerűbb mint gondolnád!!!
A csülköt a szokásos módon fűszerezzük és fólia alatt megsütjük. Ezt előző nap is végezhetjük, ahogy azt egy korábbi receptem kapcsán már írtam, sőt most kimondottan ajánlatos.
A megsült csülköt, már kihűlve felszeleteljük és bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett kekszmorzsát használunk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
Elkészítjük a burgonyapürét, azzal a kis kunkorral, hogy a burgonya főzése közben hozzáadjuk a hámozott körtét (magrész nélkül); majd a pürésítéskor belekeverjük a kéksajtot is, illetve vaj helyett olívaolajat használunk. Szerecsendióval finoman bánjunk, mert a sajtnak is markáns az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése