Az ünnepi, év végi időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt, magunk és vendégeink örömére.
Mert
ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás
vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi
hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk.
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel.
Nem biztos, hogy teljesen
saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt,
aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is
lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne
lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos
mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen)
abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :)
illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom.
Ismét egy lazac variáció jön a sorban illetve a lazac csak kiegészítő, amit ugye tudunk sonkával is helyettesíteni, de a sajtkrém önállóan is megállja helyét; mondjuk vegásoknak. Az ötlet a tévéből származik ahol is valamelyik csaj (hölgy, nő, asszony, anya, néni, tündér, királynő) lazacos melegszendvicshez bátran használt káposztát és sajtot.
Tehát:
falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik
ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !FÜSTÖLT LAZACOS FALATSZENDVICS
SAJTKRÉMES SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
15 dkg savanyú káposzta
2 db natúr tömlős sajt (2x10dkg)
2 ek. fehérbor
füstölt lazac
tárkony
ízlés szerint só
A savanyú káposztát átmossuk, jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és egy éles késsel finom apróra vagdossuk.
A tömlős sajtba belekeverjük az összevágott káposztát tárkonnyal ízesítjük szükség szerint sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése