Az elkövetkező időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni, és színesíteni szeretném a vendégváró asztalotok.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk.
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel.
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom.
Például itt az elsőnél nem fogom megírni a lazac vagy az uborka súlyát, darabszámát, annyiból és annyit készítünk amennyit vásárolunk (lazacból úgysem fogunk olyan sokat venni). A pürét meg nyugodtan kenhetjük, uborka helyett, sajtra tekert sonka alá is, és már is színesebb az asztal. Ugye mondtam.
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !
UBORKÁS-LAZACFALATOK,
UBORKÁS-LAZACFALATOK,
ALMÁS-PASZTERNÁKPÜRÉVEL
Hozzávalók:
30 dkg paszternák (pasztinák)
1/2 alma
1/2 citrom
só
füstölt lazac
apró csemegeuborka
A megtisztított paszternákot nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, a főzőlébe belefacsarjuk a 1/2 citrom levét és a héját is hozzá dobhatjuk. Amikor már jól megpuhult, leszűrjük, majd egy vágódeszkán, éles késsel megcsapkodva, apróra zúzzuk, „pürésítjük” (ezt a műveletet tálban, villa segítségével is végezhetjük) az így kapott pépes paszternák közé keverjük az apró kockákra vágott almát, egy csipet szerecsendióval ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A pürét kenyérre, mini bagettre, kifli karikákra kenjük, és rá tesszük az uborka köré tekert füstölt lazac darabkákat.
...és ugyan ez sonkával és sajttal.
30 dkg paszternák (pasztinák)
1/2 alma
1/2 citrom
só
füstölt lazac
apró csemegeuborka
A megtisztított paszternákot nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, a főzőlébe belefacsarjuk a 1/2 citrom levét és a héját is hozzá dobhatjuk. Amikor már jól megpuhult, leszűrjük, majd egy vágódeszkán, éles késsel megcsapkodva, apróra zúzzuk, „pürésítjük” (ezt a műveletet tálban, villa segítségével is végezhetjük) az így kapott pépes paszternák közé keverjük az apró kockákra vágott almát, egy csipet szerecsendióval ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A pürét kenyérre, mini bagettre, kifli karikákra kenjük, és rá tesszük az uborka köré tekert füstölt lazac darabkákat.
...és ugyan ez sonkával és sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése