A kérdés a következő volt: lehet-e helyettesíteni - azt a drága, viszonylag nehezen beszerezhető, és hogy kell megfőzni, és milyet kell venni, és abból mennyi kell, hogy egyen is valamit az ember... - kagylót, konzervvel?
Véleményem szerint bizonyos esetekben (raguk, tészták, rizottók, saláták), igen. Lehet, hogy nem olyan mutatós, de nem kell a héjával bajlódnunk, nem kell tartanunk a frissességétől és tiszta hús, mármint kagylóhús.
ALMÁS - KAGYLÓS RIZOTTÓ,
GOMBÁVAL ÉS SZÁRZELLERREL
Hozzávalók:
25 dkg rizs
2 db alma (kb.:30 dkg)
2 dob. kagyló konzerv (1dob. / kb.:10 dkg)
25 dkg gomba
5 szál szárzeller
szerecsendió
olívaolaj
só (én most szardella pasztát használtam)
A felszeletelt szárzellert és a nagyobb darabokra vágott gombát forró olívaolajon megkapatjuk, sózzuk, és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük annyi vízzel, és mindig csak annyival, hogy ellepje és „állandó” kevergetés mellett készre főzzük. Közben az almát is, szintén nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a készülő rizottóhoz. A kagylókonzerveket lecsöpögtetjük és a kész, még forró rizottóba keverjük.
Tálaláskor a tetejére reszelhetünk szerecsendiót és aprított snidlinggel vagy petrezselyem zölddel megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése