TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 18., kedd

Az ünnep elé

Mielőtt eltellenénk a karácsonyi ételekkel, egy laza, gyors, egyszerű, fincsi és természetesen Őrülten Jó kis étket hoztam nektek; mert nagyon szép kelbimbót vásároltam tegnap és ...














EGYSZERŰ KELBIMBÓS MANNA
Hozzávalók:
60 dkg kelbimbó
15 dkg koktél paradicsom
20-25 dkg jó fajta főzőkolbász
1/2 dl száraz fehérbor
5 dkg szeletelt mandula 
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A megtisztított kelbimbókat félbe vágjuk, a nagyobbakat négybe is lehet. Olívaolajon, megsózva, borsozva, lassan 10-15 percig pirítjuk, majd hozzáöntünk 1/2 dl vizet, és beleszórjuk a vastagabb karikára szeletelt kolbászt. Amikor a víz elpárolgott (pár perc) hozzáadjuk a félbe vágott koktél paradicsomokat. Ezután beízesítjük kakukkfűvel, beleszórjuk a mandulát, rálottyantjuk a fehérbort és ezt is elpároljuk róla. Kész.
Ha nem rajongunk a roppanós zöldségekért, akkor picit tovább, és több vízzel pároljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése