Borongós napok tűnjetek tova
Okkal szomorú ne legyél
soha
Lépteid kísérje töretlen
szerencse
Derűs percek rajzoljanak
mosolyt a szemedre
Oszoljanak el az óévnek
sötét árnyai
Gúzsból szabaduljanak a
képzelet szárnyai
Új évet hozzon a
nesztelen iramló idő
Jöjjön már a rég várt,
csodálatos jövő
Évek ha múltok, ha
elszálltok napok
Vidámságot, örömet
számolatlan adjatok
Elfusson most az óévnek
malaca
Többé ne legyen senkinek
panasza
Kerüljön betegség, bánat
messzire
Írmagjuk is vesszen mind
a semmibe
Vágyaid sorra valóra
váljanak
Álnok szavak többé ne
bántsanak
Növekedjen az igaz
barátok tábora
Okosan élj, ne legyél
ostoba!
VIRSLISALÁTA TORMÁSAN
Hozzávalók:
2 pár virsli
20 dkg burgonya
1 db alma (kb.:20 dkg)
1 kis tubus majonéz (70g)
1 kis fej lilahagyma
1/2 dl fehérbor
2 ek. ecetes torma
szerecsendió
bors, só
A virsli forrásban lévő vízben max. 2 percig főzzük és kihűtjük.
A burgonyát megfőzzük és megpucoljuk, majd kockákra vágjuk; az almát ugyan ilyen kockákra daraboljuk.
A majonézt, a borral és a tormával kikeverjük, hozzáadjuk az aprított lilahagymát, borssal, sóval és szerecsendióval ízesítjük. Ezzel az öntettel bekeverjük a burgonyát és az almát, majd vigyázva (hogy ne törjön össze) beleforgatjuk a vékony karikákra szeletelt virslit. Jól lehűtve kínáljuk.
Akinek „túl markáns” ez az öntet; az enyhítheti egy kis mézzel vagy porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése