TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 30., vasárnap

Egyre közelebb 5.


Borongós napok tűnjetek tova
Okkal szomorú ne legyél soha

Lépteid kísérje töretlen szerencse

Derűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre

Oszoljanak el az óévnek sötét árnyai

Gúzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai



Új évet hozzon a nesztelen iramló idő

Jöjjön már a rég várt, csodálatos jövő



Évek ha múltok, ha elszálltok napok

Vidámságot, örömet számolatlan adjatok

Elfusson most az óévnek malaca

Többé ne legyen senkinek panasza



Kerüljön betegség, bánat messzire

Írmagjuk is vesszen mind a semmibe

Vágyaid sorra valóra váljanak
Álnok szavak többé ne bántsanak

Növekedjen az igaz barátok tábora

Okosan élj, ne legyél ostoba! 
            












VIRSLISALÁTA TORMÁSAN
Hozzávalók:
2 pár virsli
20 dkg burgonya
1 db alma (kb.:20 dkg) 
1 kis tubus majonéz (70g)
1 kis fej lilahagyma
1/2 dl fehérbor
2 ek. ecetes torma
szerecsendió
bors, só 
A virsli forrásban lévő vízben max. 2 percig főzzük és kihűtjük.
A burgonyát megfőzzük és megpucoljuk, majd kockákra vágjuk; az almát ugyan ilyen kockákra daraboljuk.
A majonézt, a borral és a tormával kikeverjük, hozzáadjuk az aprított lilahagymát, borssal, sóval és szerecsendióval ízesítjük. Ezzel az öntettel bekeverjük a burgonyát és az almát, majd vigyázva (hogy ne törjön össze) beleforgatjuk a vékony karikákra szeletelt virslit. Jól lehűtve kínáljuk
Akinek „túl markáns” ez az öntet; az enyhítheti egy kis mézzel vagy porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése