TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 5., csütörtök

Minden jót reggelire

Ebben a nagy melegben se felejtkezzünk meg arról, hogy az éjszakai koplalás után be kell indítanunk az emésztésünket, épp ezért fogyasszunk egészséges és tápláló reggelit. Ilyenkor fel kell emelnünk a vércukorszintünket, különben még a délelőtt folyamán rosszkedvűek lehetünk, és nehezebben fogunk koncentrálni, akár ingerlékenyebbé is válhatunk. Az egészséges reggeli elkészítéséhez néhány perc is elég. Ha csak "öt percünk van", akkor is üljünk le, és nem rohanva, hamar bekapva valamit (vagy csak a felét), reggelizzünk.
Akinek nincs ideje reggelizni, az rosszul szervezi a napját.
Legjobb és leggyorsabb reggeli energiaforrás a gabona-tejtermék-friss gyümölcs kombinációban rejlik. 
A megfelelő reggeli nemcsak az emésztést serkenti, de nagyobb szellemi teljesítőképességet is garantál.
A Xukor termékcsalád legfigyelemreméltóbb tagja az eritritolt tartalmazó Xukor Zéró. 
A glikémiás indexe 0, tehát cukorbetegek, candidások és fogyókúrázók egyaránt fogyaszthatják. A másik kiemelkedő tulajdonsága amellett, hogy nem vált ki inzulinreakciót, hogy nagy mennyiségben sem okoz emésztési problémákat, amivel egyedülálló az összes cukoralkohol között.A Xukor Zéró 100%-ban eritritolt tartalmaz, ami egy természetes eredetű cukorhelyettesítő. Ugyanúgy néz ki, mint a cukor, és az íze is egészen hasonló, de az energiatartalma gyakorlatilag nulla.

Azon kedves olvasóim akik az ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEK -en keresztül jutnak el a Bio boltba (bal oldalon, kattints a képre) és ott Xukor és Natur Cookta termékeket (többet szeretnél tudni?, kattints a szövegre)  vásárolnak azoknak 10 % kedvezményt biztosítanak mennyiség függetlenül. Regisztráció után rendelhetsz és a ajándékutalvány mezőbe be kell írni a :   orultszakacs12   kódot.














NARANCSOS TÚRÓ, ZÖLDALMÁVAL  
Hozzávalók:
25 dkg sovány túró (vagy félzsíros)
1 db narancs
1 db zöldalma
              kb.: 20-20dkg
5 dkg zabpehely
5 dkg Xukor Zéró
1 mk. őrölt rozmaring 
A túrót egy szitán, szűrőn áttörjük.
Na, így kezdődik a recept, nekem meg őszinteségi rohamom van. Ez a művelet; hogy mondjam, nem szapora, nem túl népszerű, nincs mit finomítani rajta. Talán a képen is látszik, most én sem törtem át azt a fránya túrót (lusta vagyok, mint a dög), de mindenképp ajánlom. Sőt, túró használatkor  majdnem mindig áttörhetjük sokkal szebb és simább lesz. Legalább egyszer próbáljuk meg ;)
Szóval; az áttört túróba belereszeljük a narancs héját és hozzáadjuk a kifacsart levét is. Az almát apró kockákra vágjuk, a túróhoz borítjuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük, célszerűnek tartom egy 10 perecig hűtőben tartani. Tálaláskor megszórhatjuk lenmaggal és korpás keksszel kiegészíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése