TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 30., csütörtök

A kolbász az alma és a gyöngy avagy Szakácsmustra 10.- Stahl Judit

Gyorsan valami finomat! (Ez egy könyv cím.)
Ennyi!
Szakácsmustra Vöröskaktusznál Stahl Judittal :)
Vöröskaktusszal már „találkoztam itt-ott”, Juditot is láttam már és olvastam; ami viszont maxi örömmel tölt el, az nem más, hogy ismét magyar a kiválasztott.
Úgy látszik, csak el kellet valakinek kezdeni - hihihi ;)














DEBRECENI FEHÉRBORRAL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
4 pár debreceni
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
1 db jó nagy alma vagy kettő pici :)
3 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor
3 db babérlevél
1 cs. petrezselyem zöldje
A debrecenit nagyobbacska darabokra vágjuk és pár csepp olajon kissé megpirítjuk.
A gyöngyhagymát lecsöpögtetjük és a kolbászhoz adjuk.
Felöntjük a borral és felforraljuk, babérlevéllel és a vékony szeletekre vágott fokhagymával ízesítjük.
Az almát szintén nagyobb darabokra kockázzuk és ez is jöhet a serpenyőbe.
Kb. 10 percig főzzük, az elpárolgó levét vízzel pótoljuk, annyira, hogy maradjon egy kis tunkolni való.
Tálalás előtt a csokor durvára vágott petrezselyem zöldet kavarunk bele. 
Forrón, friss pékáruval kínáljuk. 
...és csak egy ici-pici cseppet egyszerűsítettem rajt ;)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése