Gyorsan valami finomat! (Ez egy könyv cím.)
Ennyi!
Szakácsmustra Vöröskaktusznál Stahl Judittal :)
Vöröskaktusszal már „találkoztam itt-ott”, Juditot is láttam már és olvastam; ami viszont maxi örömmel tölt el, az nem más, hogy ismét magyar a kiválasztott.
Úgy látszik, csak el kellet valakinek kezdeni - hihihi ;)
DEBRECENI FEHÉRBORRAL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
4 pár debreceni
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
1 db jó nagy alma vagy kettő pici :)
3 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor
3 db babérlevél
1 cs. petrezselyem zöldje
A debrecenit nagyobbacska darabokra vágjuk és pár csepp olajon kissé megpirítjuk.
A gyöngyhagymát lecsöpögtetjük és a kolbászhoz adjuk.
Felöntjük a borral és felforraljuk, babérlevéllel és a vékony szeletekre vágott fokhagymával ízesítjük.
Az almát szintén nagyobb darabokra kockázzuk és ez is jöhet a serpenyőbe.
Kb. 10 percig főzzük, az elpárolgó levét vízzel pótoljuk, annyira, hogy maradjon egy kis tunkolni való.
Tálalás előtt a csokor durvára vágott petrezselyem zöldet kavarunk bele.
Forrón, friss pékáruval kínáljuk.
...és csak egy ici-pici cseppet egyszerűsítettem rajt ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése