TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 16., csütörtök

Medvehagyma, tojás és pulyka avagy Mert van még

Mert, és hogyha van még, akkor legyen ;)














SZALONNÁS-TOJÁSSAL
   TÖLTÖTT PULYKATEKERCS,
      MEDVEHAGYMÁVAL ÍZESÍTVE
Hozzávalók:
4db, 15 dkg-s pulykamell szelet
8-10 dkg kolozsvári szalonna
4 db tojás
1 cs. medvehagyma (15-20 levél)
1 ek. mustár
1 ek. étkezési keményítő
bors, só
A szalonnát kis csíkokra vágjuk, a tojásokat elhabarjuk, a medvehagymát felaprítjuk és egy kevés olajon, szalonnás rántottát készítünk, amibe a végén medvehagymát keverünk.
A pulykamell szeleteket kicsit megklopfoljuk, mindkét oldalukról megsózzuk borsozzuk.
A kissé már meghűlt, rántottát a hússzeletek egyik szélére tesszük, majd szépen feltekerjük, felgöngyöljük őket. 
Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítünk és a tekercseket, a „nyitott” felükkel lefelé beletesszük, majd 5-10 percig kis lángon,  fedő alatt, saját gőzében pároljuk.
Átforgatjuk őket és erről a felükről is pár percig fedő alatt pároljuk, aztán felöntjük 1,5-2 deci vízzel és szép lassan még kb.:10 percig pároljuk.
Amikor már kellően megpuhultak, a tekercseinket kiszedjük a párolóléből és a lébe belekeverünk egy evőkanál mustárt, étkezési keményítővel besűrítjük, utóízesítjük.
A tekercseket visszatesszük bele és tálalásig a szaftban tartjuk.
Köretként pirított burgonyát kínálunk, amit jelen esetben sárgarépával színesítettem és a pirításkor különféle magokat is szórtam közé. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése