SZALONNÁS-TOJÁSSAL
TÖLTÖTT PULYKATEKERCS,
MEDVEHAGYMÁVAL ÍZESÍTVE
Hozzávalók:
4db, 15 dkg-s pulykamell szelet
8-10 dkg kolozsvári szalonna
4 db tojás
1 cs. medvehagyma (15-20 levél)
1 ek. mustár
1 ek. étkezési keményítő
bors, só
A szalonnát kis csíkokra vágjuk, a tojásokat elhabarjuk, a medvehagymát felaprítjuk és egy kevés olajon, szalonnás rántottát készítünk, amibe a végén medvehagymát keverünk.
A pulykamell szeleteket kicsit megklopfoljuk, mindkét oldalukról megsózzuk borsozzuk.
A kissé már meghűlt, rántottát a hússzeletek egyik szélére tesszük, majd szépen feltekerjük, felgöngyöljük őket.
Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítünk és a tekercseket, a „nyitott” felükkel lefelé beletesszük, majd 5-10 percig kis lángon, fedő alatt, saját gőzében pároljuk.
Átforgatjuk őket és erről a felükről is pár percig fedő alatt pároljuk, aztán felöntjük 1,5-2 deci vízzel és szép lassan még kb.:10 percig pároljuk.
Amikor már kellően megpuhultak, a tekercseinket kiszedjük a párolóléből és a lébe belekeverünk egy evőkanál mustárt, étkezési keményítővel besűrítjük, utóízesítjük.
A tekercseket visszatesszük bele és tálalásig a szaftban tartjuk.
Köretként pirított burgonyát kínálunk, amit jelen esetben sárgarépával színesítettem és a pirításkor különféle magokat is szórtam közé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése