Nagy divatja van az úgymond, újra gondolt, újra értelmezett klasszikus ételeknek.
Részemről ezzel nincs gond, bár én is kaptam már kritikát, aminek a „lényege” csak az volt, „hogy ez nem az”.
Erről nem szeretnék sokkal többet mondani, csak talán annyit, hogy arra kell ügyelni, hogy ne szedjük „túlságosan” szét az ételt, illetve ne adjunk hozzá „túlzottan idegen” dolgokat.
A következő ételt, mint azt a is címben írtam - újra gondoltam - de igazándiból ez nem is újra gondolás, hanem inkább csak egy kósza, formabontó ötlet.
RAKOTT KRUMPLIS RÉTES
Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya
2 db főtt tojás
1 db nyers tojás
1 pár debreceni
2 p. tejföl
1 cs. 8 lapos réteslap
zsemlemorzsa
A réteslapokat kettesével használjuk!
Előre készítsünk mindet oda, hogy kéznél legyen.
Szükségünk lesz enyhén nedvesített (nem túlságosan vizes!) konyharuhára, ez segít majd a feltekerésnél.
A főtt tojásokat és a debrecenit kis kockákra daraboljuk.
A főtt tojásokat és a debrecenit kis kockákra daraboljuk.
Az egyik pohár tejfölt, a nyers tojással kikeverjük, kicsit megsózzuk.
Tehát a konyharuhára, két rétes lapot, együtt, kiterítünk, kissé megcsepegtetjük a tojásos-tejföllel és a burgonya felét nagy lyukú reszelőn ráreszeljük, szükség szerint megsózhatjuk.
Ráterítjük a második kettő réteslapot, szintén megcsepegtetjük tojásos-tejföllel, egy evőkanál zsemlemorzsával meghintjük; az egyik felkockázott főtt tojással és egy szál felkockázott debrecenivel egységesen elosztva, megszórjuk, majd szépen, a konyharuha segítségével feltekerjük.
Kicsit kiolajozott tepsibe rakjuk és ugyan így elkészítjük a másik rudat is.
Kicsit kiolajozott tepsibe rakjuk és ugyan így elkészítjük a másik rudat is.
A tetejét megkenjük egy kevéske tejföllel, aztán előmelegít, forró sütőben szépen megsütjük (20-30 perc).
A másik pohár tejföllel kínáljuk, amit ízlés szerint kikevrhetünk, sóval, borssal, de egy kicsi fokhagymát vagy épp kaprot is elbír.
Természetesen, a kolbász és a tojás lehet több is; gondolom a burgonya az mindenkinek elég ;)
Természetesen, a kolbász és a tojás lehet több is; gondolom a burgonya az mindenkinek elég ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése