TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 5., vasárnap

Húsvét reggel avagy Egy ötlet a Mestertől - J.P.

A televíziónak köszönhetően ismertem meg Jacques Pépine-t, és szinte pillanatok alatt a nagy kedvencemmé  A KEDVENC-emmé vált.
Tudása és referenciái ellenére vagy pont ezért nem röstell konzerveket, kész-, vagy félkész termékeket használni, egyszerű, gyors pompái elkészítéséhez.
Ámulva, és mosollyal a pofá az orcámon, nézem ahogy összerak egy előételt, egy harapnivalót vagy egy desszertet pillanatok alatt és a fő ételeivel sem játszik sokat, indokolatlanul.
Én is az ilyenen dolgokat próbálom előtérbe helyezni; csak egyszerűen! nem kell ráizgulni a főzésre!
Ma nem terveztem a posztolást, de eszembe jutott a Mester egyik, főtt tojásos ötlete és a reggelimet hasonlóan készítettem el
A Mester valami kechup-os mártással, szardellával, lilahagymával és kapribogyóval egészítette ki a főtt tojás, jómagam pedig húsvét lévén...














HÚSVÉTI BORÍTOTT TOJÁS, 
  SONKÁVAL ÉS RETEKKEL 
2 személyre
Hozzávalók:
2 db főtt tojás
6-8 dkg sonka
1 p. natúr joghurt (150g) 
1 ek. ecetes torma
1 ek. méz 
1 ek. olívaolaj
1-2 db retek
kakukkfű
bors, só
A tojásokat félbe vágjuk, a sonkát és a retket felkockázzuk.
A joghurtot a mézzel a tormával, az olajjal összekeverjük, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük.
Majd szépen tányérra rakjuk a tojásokat, megöntözzük a tormás-joghurttal, a sonkát és a retket köré rendezzük; ennyi! - ez csak egy ötlet, amitől ínyünkre el lehet térni :) 


 

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése