A televíziónak köszönhetően ismertem meg Jacques Pépine-t, és szinte pillanatok alatt a nagy kedvencemmé A KEDVENC-emmé vált.
Tudása és referenciái ellenére vagy pont ezért nem röstell konzerveket, kész-, vagy félkész termékeket használni, egyszerű, gyors pompái elkészítéséhez.
Ámulva, és mosollyal a pofá az orcámon, nézem ahogy összerak egy előételt, egy harapnivalót vagy egy desszertet pillanatok alatt és a fő ételeivel sem játszik sokat, indokolatlanul.
Én is az ilyenen dolgokat próbálom előtérbe helyezni; csak egyszerűen! nem kell ráizgulni a főzésre!
Ma nem terveztem a posztolást, de eszembe jutott a Mester egyik, főtt tojásos ötlete és a reggelimet hasonlóan készítettem el.
A Mester valami kechup-os mártással, szardellával, lilahagymával és kapribogyóval egészítette ki a főtt tojás, jómagam pedig húsvét lévén...
HÚSVÉTI BORÍTOTT TOJÁS,
SONKÁVAL ÉS RETEKKEL
2 személyre
2 személyre
Hozzávalók:
2 db főtt tojás
6-8 dkg sonka
1 p. natúr joghurt (150g)
1 ek. ecetes torma
1 ek. méz
1 ek. olívaolaj
1 ek. méz
1 ek. olívaolaj
1-2 db retek
kakukkfű
bors, só
A tojásokat félbe vágjuk, a sonkát és a retket felkockázzuk.
A joghurtot a mézzel a tormával, az olajjal összekeverjük, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük.
Majd szépen tányérra rakjuk a tojásokat, megöntözzük a tormás-joghurttal, a sonkát és a retket köré rendezzük; ennyi! - ez csak egy ötlet, amitől ínyünkre el lehet térni :)
A tojásokat félbe vágjuk, a sonkát és a retket felkockázzuk.
A joghurtot a mézzel a tormával, az olajjal összekeverjük, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük.
Majd szépen tányérra rakjuk a tojásokat, megöntözzük a tormás-joghurttal, a sonkát és a retket köré rendezzük; ennyi! - ez csak egy ötlet, amitől ínyünkre el lehet térni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése