Ismételten kóstolgattam és most egy igazándiból nekem való -illetve jó lenne, ha magamnak valónak tekinteném- blogból.
Ami nem más mint Szénhidrátmentesen blog, aminkek írója Judit; és ahogy Ő is említi ajánlójában, „egy lelkes hobbiszakács, válogatott, szénhidrátmentes (illetve minimális szénhidrát-tartalmú) receptjei között böngészhettek”.
A fordulót illetve a lebonyolítását Bogi a Vöröskaktusz blog szerzője (akitől már én is kóstolgattam) vállalta magára.
A fordulót illetve a lebonyolítását Bogi a Vöröskaktusz blog szerzője (akitől már én is kóstolgattam) vállalta magára.
Mint azt egyszer már írtam, próbálom mindig a desszerteket előnyben részesíteni és ez most is így volt.
Aztán ráakadtam erre a egyszerű, fincsi kis sajtos-hagymás husira és nem volt kérdés...
meg kellet csinálnom, csupán csak annyi különbséggel, hogy egy picike balzsamecetet is csempésztem bele illetve mivel nekem nincs olyanom sima lisztet használtam, ennek tetejébe a sajtomba is beleharapott ?valaki? és ezért kevesebb jutott a húsra ;)
SAJTOS-HAGYMÁS KARAJ
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
6 fej vöröshagyma
20 dkg trappista sajt
2-3 ek. balzsamecet (elhagyható)
2-3 ek. balzsamecet (elhagyható)
liszt
bors, só
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mindkét oldalukról, kevés zsiradékon, 2-2 perc alatt elősütjük, majd tepsibe pakoljuk.
A hagymát félkarikákra vágjuk és a húsok serpenyőjében, megpároljuk, a végén meglottyintjuk balzsamecettel, kiforraljuk, kissé karamellizálhatjuk is.
A hagymát a hús szeletek tetejére halmozzuk, megszórjuk sajttal és fóliával letakarva, középmeleg sütőben 10-15 percig sütjük, aztán a fóliát levéve még egy 10 percig rápirítunk.
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mindkét oldalukról, kevés zsiradékon, 2-2 perc alatt elősütjük, majd tepsibe pakoljuk.
A hagymát félkarikákra vágjuk és a húsok serpenyőjében, megpároljuk, a végén meglottyintjuk balzsamecettel, kiforraljuk, kissé karamellizálhatjuk is.
A hagymát a hús szeletek tetejére halmozzuk, megszórjuk sajttal és fóliával letakarva, középmeleg sütőben 10-15 percig sütjük, aztán a fóliát levéve még egy 10 percig rápirítunk.
Borzasztó jól néz ki!! :)
VálaszTörlés