TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 24., péntek

Csirke, kuszkusz és levespor azaz Ennél finomabbat, ennél egyzserűbben

Hirtelen jött és praktikus ötlet a levespor felhasználására :)














CSIRKEMELL, SÁRGABORSÓ MÁRTÁSBAN
     KÁPIÁS KUSZKUSSZAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 cs. sárgaborsó krémlevespor, szalonnával (2 adagos)
25 dkg kuszkusz

1 db kápia paprika
1 ek. egész kömény
zeller zöldje


Először a kuszkuszt készítjük el:
A kápia paprikát kis kockákra vágjuk és belekeverjük a száraz kuszkuszba.
6 deciliter sózott vizet, felforralunk bele szórjuk a köményt és még forrásában ráöntjük a kuszkuszra (keverni nem kell) és egyből lefedjük úgy, hogy ne szökjön ki a gőz. Én ezt a műveletet úgy szoktam segíteni, hogy a fedőt egy tiszta konyharuhába beleburkolom. 20-25 percig így pihentetjük. Tálalás előtt aprított zellerzöldjét kavarunk hozzá, nálam ez most szárzeller zöldje volt, de a petrezselyem esetleg koriander zöld is megfelel.
Közben a csirkemellet felcsíkozzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk.
A levesport a tasakon írt módom kikeverjük, de csak 4,5 dl vízzel, majd a megpirult csirkecsíkokra öntjük, szép lassan kiforraljuk, készre főzzük, ha mégis hígabban szeretnénk vizet adhatunk hozzá.
A kuszkuszt a tányérra halmozzuk és a finom, mártásos csirkét rátálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése