Csak úgy mint fent: semmi extra, csupán csak egy ötlet, arra hogy minként tudjuk apróságokkal feldobni a megszokott, talán már unalmas ételeinket.
Példának okáért itt van a következő leves, amibe nem tettünk semmi nagyobb kunkort, mint a tészta fajtáját változtattuk meg és egy picit pirítottunk rajt.
ZÖLDSÉGLEVES, PIRÍTOTT TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
1/2 karfiol (kb.:20-30 dkg)
15 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
2 szál szárzeller
1 ek. liszt
1 ek. kristálycukor
5 dkg gyufatészta
petrezselyem zöldje
kakukkfű
őrölt kömény
só
vaj
A sárgarépát és a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, aztán a borsóval együtt 1,2 liter vízben feltesszük főni, sózzuk, kakukkfűvel, köménnyel és egy kis cukorral ízesítjük. Az elpárolgó, elforró levet pótoljuk.
Amíg a zöldségek főnek, egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a gyufatésztát, majd a levesbe főzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk; egy kevéske vajjal és a liszttel világos, petrezselymes rántást készítünk és a levesünket besűrítjük vele.
A tészta pirításnál, ugyanúgy kell vigyázzni mint a magvaknál, tehát amikor megpirult (sőt egy ici-picivel előbb) borítsuk át egy hideg tálba, hogy a serpenyő melegétől nem piruljon, ne „égjen” tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése