TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 21., kedd

Zöldség és a leves azaz Semmi extra, csak egy kis „plussz”

Csak úgy mint fent: semmi extra, csupán csak egy ötlet, arra hogy minként tudjuk apróságokkal feldobni a megszokott, talán már unalmas ételeinket.
Példának okáért itt van a következő leves, amibe nem tettünk semmi nagyobb kunkort, mint a tészta fajtáját változtattuk meg és egy picit pirítottunk rajt.

    















ZÖLDSÉGLEVES, PIRÍTOTT TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
1/2 karfiol (kb.:20-30 dkg)
15 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
2 szál szárzeller 
1 ek. liszt
1 ek. kristálycukor  
5 dkg gyufatészta
petrezselyem zöldje 
kakukkfű
őrölt kömény
vaj
A sárgarépát és a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, aztán a borsóval együtt 1,2 liter vízben feltesszük főni, sózzuk, kakukkfűvel, köménnyel és egy kis cukorral ízesítjük. Az elpárolgó, elforró levet pótoljuk.
Amíg a zöldségek főnek, egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a gyufatésztát, majd a levesbe főzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk; egy kevéske vajjal és a liszttel világos, petrezselymes rántást készítünk és a levesünket besűrítjük vele.
A tészta pirításnál, ugyanúgy kell vigyázzni mint a magvaknál, tehát amikor megpirult (sőt egy ici-picivel előbb) borítsuk át egy hideg tálba, hogy a serpenyő melegétől nem piruljon, ne „égjen” tovább.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése