...és valóban, egy jó ebéd kihagyhatatlan része, illetve kezdése, a leves.
Ízletes, gőzölgő, bendőhangoló, ami előkészíti a gyomrunkat a jobbnál-jobb falatokra.
Aztán van úgy is, hogy az emberfia csak egy kis levest kíván, semmi mást csak levest, akár még este is.
Igen, a leves, a nap megnyugtató levezetése is lehet.
Lényeg a lényeg a leves jó és fogyasszunk belőle jóízűen, bőséggel, de vigyázva, hogy még a sütinek is maradjon hely ;)
LASKAGOMBÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20-25 dkg laskagomba
1 db kápia paprika
10 dkg szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
2 db babérlevél
1-2 ek. liszt
1-2 ek. fehérborecet (elhagyható)
petrezselyem zöldje
bors, só
A burgonyát és a laskagombát felkockázzuk.
A szalonnát pici kockákra daraboljuk és egy evőkanálnyi olívaolajon „megizzasztjuk”, majd hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott vöröshagymát és kápia paprikát. Pár perc alatt, így együtt üvegesre fonnyasztjuk, amíg a paprika színe kissé kioldódik.
Ezután az alapra dobjuk a burgonyát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb.:1,2 liter vízzel, babérlevéllel ízesítve készre főzzük. A főzés végén, fokhagymás-petrezselymes rántással sűrítjük; ízlés szerint fehérborecettel pikánsabbá tehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése