TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 19., kedd

Mire haza értem

Ez kérem szépen úgy kezdődött, hogy amikor nekiálltam, megcsörrent a telefon...
...aztán hamar aprítottam, kevertem, egybeszórtam, beraktam a hűtőbe és mire haza értem, egy finom, laza, már majdhogynem krémes, bepácolódott, marinálódott mozzarella várt; de akkor már annyira ráértem, hogy grilleztem alá néhány karika cukkinit (mert a cukkinit azt szeretjük ugye!?)
Bár első blikkre, (talán) nem a leggusztább, de az íze... hmm :)

 













MARINÁLT MOZZARELLA, GRILLEZETT CUKKINIVEL
1 adag
Hozzávalók:
1 db mozzarella 
1 db paradicsom
1 ek. olívaolaj
1 tk. vörösborecet (ízlés szerint lehet több is)
egy picike csípős paprika
néhány karika cukkini
petrezselyem zöldje
bors, só
Hamar, gyorsan a paradicsomot, apró kockákra daraboljuk, beletesszük egy tálkába, olívaolajat, vörösborecetet, sót, borsot, aprított petrezselyem zöldet, és egy kevéske csípőset (csípős paprika apróra vágva, vagy chili pehely, cayenne bors...) adunk hozzá és alaposan elkeverjük, majd a felkarikázott mozzarellát, ebbe a paradicsomos marinádba forgatjuk, aztán lefedjük, berakjuk a hűtőszekrénybe, és elmegyünk otthonról...
5-6 óra múlva amikor hazaérünk előkapunk néhány karika grillezet cukkinit és rátálaljuk a marinált mozzarellát, peterzselyem zölddel megszórjuk.
Most, hogy így gondolkodom, egy picike fokhagyma sem ártott volna neki, de annyi időm már tényleg nem volt. :)

1 megjegyzés:

  1. A tökéletes vacsora (Y) és az a sárga cukkini... mindig levesz a lábamról :)

    VálaszTörlés