Becsüljük a nőket
Szeretettel köszöntjük a nőket,
Tegyük nagyon boldoggá mi őket.
Ne csak ma vigyünk nekik virágot,
Ők teszik színessé a világot.
Nélkülük nincs számunkra boldogság,
Nélkülük sivár lenne a világ.
Ők teszik boldoggá a napunkat,
Leveszik vállunkról a gondokat.
Mindig rendben tartják az otthonunk,
Odaadással ápolják bajunk.
Zokszó nélkül teszik a dolgukat,
Gondozzák az egész családjukat.
Nem várnak ezért ők dicséretet,
Természetes nekik a szeretet.
Mindig összetartják a családot,
Ez jelent nekik nagy boldogságot.
Ha ők este fáradtan ledőlnek,
Hogy holnapra erőt merítsenek,
Kényeztessük őket egy masszázzsal,
Kedveskedjünk egy szál szép virággal.
Ne csak nőnapon vigyünk virágot,
Ezzel nem váltjuk meg a világot.
Hordjuk tenyerünkön kedvesünket,
Ő teszi széppé az életünket.
Tegyük nagyon boldoggá mi őket.
Ne csak ma vigyünk nekik virágot,
Ők teszik színessé a világot.
Nélkülük nincs számunkra boldogság,
Nélkülük sivár lenne a világ.
Ők teszik boldoggá a napunkat,
Leveszik vállunkról a gondokat.
Mindig rendben tartják az otthonunk,
Odaadással ápolják bajunk.
Zokszó nélkül teszik a dolgukat,
Gondozzák az egész családjukat.
Nem várnak ezért ők dicséretet,
Természetes nekik a szeretet.
Mindig összetartják a családot,
Ez jelent nekik nagy boldogságot.
Ha ők este fáradtan ledőlnek,
Hogy holnapra erőt merítsenek,
Kényeztessük őket egy masszázzsal,
Kedveskedjünk egy szál szép virággal.
Ne csak nőnapon vigyünk virágot,
Ezzel nem váltjuk meg a világot.
Hordjuk tenyerünkön kedvesünket,
Ő teszi széppé az életünket.
MÉZES - TÁRKONYOS RÉPARÁGCSA
Hozzávalók:
1 adagra
15-20 dkg sárgarépa (ki mennyit bír)
tárkony
méz
só
A megtisztított sárgarépát kis hasábokra daraboljuk és pár csepp olívaolajon vagy vajon (esetleg a kettő keverékén), egy csipet sóval, 3-5 percig gyenge lángon pároljuk, pirítjuk. Közben egy-egy darabkát kicsíphetünk belőle, hogy érezzük a puhulását; én úgy szeretem, ha még kellemesen roppanós. Amikor elérte a kellő puhaságot megszórjuk tárkonnyal és egy bő teáskanálnyi mézzel megcsurgatjuk. Nagy lángon alaposan összeforgatjuk, hogy a méz mindenhol bevonja a répahasábokat; kicsit karamellizálhatjuk is, de csak vigyázva, mert a méz túl pirítás esetén megéghet, megkeseredhet.
Én ezt a „rágcsát”olyankor szoktam készíteni, amikor, olyan „ennék valamit, de lusta vagyok” -hangulatom van.
Szárnyas sültek mellé pedig fincsi köret, akár ragu is lehet.
A csajoknak boldog nőnapot, a Zoliknak boldog névnapot, a többieknek meg boldog pénteket ! ! ! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése