TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. március 21., csütörtök

Levesek hete 4.

A levesről
Olcsó és pompás














TEJFÖLÖS BURGONYALEVES, VIRSLIKARIKÁKKAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 pár füstölt virsli
1 kisebb vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
őrölt kömény
borsikafű (csombor)
majoránna
ízlés szerint ecet
Az aprított vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és fűszerezzük, megsózzuk, majd felöntjük (1,2l) vízzel. Közben a virslit felkarikázzuk; a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadjuk a virslikarikákat, az újra forrástól számítva még egy percig forraljuk, főzzük, majd legyengítjük és hőkiegyenlítéssel behabarjuk, utóízesítjük, készre főzzük. 
Ízlés szerint, pár csepp ecettel pikánsabbá tehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése