Olcsó és pompás
TEJFÖLÖS BURGONYALEVES, VIRSLIKARIKÁKKAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 pár füstölt virsli
1 kisebb vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
őrölt kömény
borsikafű (csombor)
majoránna
só
ízlés szerint ecet
Az
aprított vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a
megtisztított, felkockázott burgonyát és fűszerezzük, megsózzuk, majd
felöntjük (1,2l) vízzel. Közben a virslit felkarikázzuk; a tejfölből és a
lisztből habarást készítünk. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadjuk a
virslikarikákat, az újra forrástól számítva még egy percig forraljuk, főzzük, majd legyengítjük és hőkiegyenlítéssel behabarjuk, utóízesítjük, készre főzzük.
Ízlés szerint, pár csepp ecettel pikánsabbá tehetjük.
Ízlés szerint, pár csepp ecettel pikánsabbá tehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése