Kis város, mindenki ismer mindenkit, vagy (minimum) tudja hova, kihez tartozik. Ezzel nem is lenne baj, ha az adott illető ismerné azt aki őt ismeri; ez viszont nem mindig találkozik. Remélem nem sértek meg vele senkit (messze álljon tőlem), de általában az idősek azok akik mindenkit ismernek; valószínűleg én is ilyen leszek majd idős koromra, ha megérem. Ismerték a nagymamámat, a nagypapámat, innen tovább anyut, aput, ki-kihez ment férjhez vagy nősült meg, hol és mikor. Rólam, rólunk tudják hol dolgozunk, mit, kivel, mióta, talán azt is, hogy miért. Egy szóval ismernek. A szépséghibája a dolognak, hogy fogalmunk sincs arról, hogy ki lehet ez? megkérdezhetnénk, de akkor már elvesztené a varázsát az egész. :)
Na, egy ilyen nénitől hallottam a következő leves receptet; mert véletlen látta a boltban, hogy szép sertésfarkat vettem és a pénztár után véletlen összeakadtunk. Tudta, hogy ki vagyok ...és mondta, mondta és mondta. Ez egyszer nem bántam az időt, hisz' kaptam egy jó ki receptet.
FARKASLEVES, TÖRÖTT TÉSZTÁVAL
4 db csodálatos disznófarka
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2-3 db babérlevél
szemes kömény
szemes bors
majoránna
só
törött tészta=a lebbencs vagy csusza tészta apróbbra törött darabjai, szárazon pirítva
A jól megtisztított és kiáztatott disznófarkakból, végül is húslevest főzünk.
A farkakat bő, sós vízben felrakjuk főzni, ez 3 órát is igénybe vehet. Az első forrás után lehabozzuk és legyengítjük alatta a lángot. 1,5 óra elteltével belerakjuk a zöldségeket, hagymákat, babérlevelet és a borsot. Közben a tetejére jövő esetleges habot leszedjük, és ezzel a zsírt is, így szép tiszta és „zsírmentes” levest kapunk; szükség szerint az elpárolgott levet pótoljuk. Az utolsó órában a köményt és a majoránnát (ezek lehetnek egy bő teáskanállal) is hozzáadjuk; és külön, kifőzzük a tésztát is. Amikor a farkak megpuhultak a levest leszűrjük, a feldarabolt zöldségekkel és a törött tésztával tálaljuk. A farkakat külön, hagyományos módon tormával, de a levesbe is tálalhatjuk.
én farokból szoktam pörköltet főzni, imááááádom ...őőőő...leszopogatni a csontról a husit))), ilyen levesről viszont még sosem hallottam
VálaszTörlés