Hús nélkül, gazdagon
RIZSLEVES, FINOM ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
12 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 ger. fokhagyma
2 db babérlevél
2 ek. fehérborecet
2 ek. liszt
fűszerpaprika
tárkony
só
A sárgarépát félkarikákra vágjuk, a vöröshagymát vékony csíkokra (fél vagy negyed karika) szeljük, a szárzellert pedig kissé ferdén fél centisre daraboljuk.
Zsiradékot hevítünk és a répát, hagymát, zellert egyszerre megfuttatjuk rajt. Ezután hozzákeverjük a rizst, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük és meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk zúzott fokhagymát és felöntjük (1,2l) vízzel. Puhára főzzük a rizst, és a zöldségeket, a lisztből rántást készítünk a levesünket berántjuk. Az utolsó percben a borecettel megbolondítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése