SZÁRNYASRAGULEVES,
VÖRÖSBABBAL ÉS PADLIZSÁNNAL
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
1 kisebb padlizsán
1 dob. vörösbab konzerv
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl tejszín
10 dkg lúdgége tészta
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
majoránna
bazsalikom
petrezselyemzöldje
bors, só
A padlizsánt felkockázzuk (1,5cm) és kicsit lesózzuk.
A
vöröshagymát szintén kockákra vágjuk (ez lehet kisebb, de nem apró) és egy kis zsiradékon
megfonnyasztjuk. A csirkehúst felcsíkozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk
és a hagymára dobjuk. Amikor már a hús elvesztette nyers színét,
megsózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a babot és a padlizsán kockákat,
ízesítjük majoránnával, majd felöntjük (kb.:1,5) vízzel. Miután egyet már forrt
beletesszük a tésztát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát; ha már a
tészta is megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és készre forraljuk. Tálalás
előtt belekeverjük az apróra kockázott paprikát és a durvára aprított
petrezselyemzöldjét illetve bazsalikomot.
Őszintén bevallom, énnekem semmi gondom a babkonzerv levével; úgyhogy nem mindig szűröm le. Most se. ...csak úgy mellékesen jegyzem meg, ennek a levesnek kimondottan jót tesz. Akit viszont ez zavar, nyugodtan szűrje le.
Őszintén bevallom, énnekem semmi gondom a babkonzerv levével; úgyhogy nem mindig szűröm le. Most se. ...csak úgy mellékesen jegyzem meg, ennek a levesnek kimondottan jót tesz. Akit viszont ez zavar, nyugodtan szűrje le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése