TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. március 20., szerda

Levesek hete 3.

 A levesről
Tartalmas  és húsos














SZÁRNYASRAGULEVES,
   VÖRÖSBABBAL ÉS PADLIZSÁNNAL
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
1 kisebb padlizsán
1 dob. vörösbab konzerv
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dl tejszín
10 dkg lúdgége tészta
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
majoránna
bazsalikom
petrezselyemzöldje
bors, só
A padlizsánt felkockázzuk (1,5cm) és kicsit lesózzuk.
A vöröshagymát szintén kockákra vágjuk (ez lehet kisebb, de nem apró) és egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk. A csirkehúst felcsíkozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk és a hagymára dobjuk. Amikor már a hús elvesztette nyers színét, megsózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a babot és a padlizsán kockákat, ízesítjük majoránnával, majd felöntjük (kb.:1,5) vízzel. Miután egyet már forrt beletesszük a tésztát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát; ha már a tészta is megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és készre forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük az apróra kockázott paprikát és a durvára aprított petrezselyemzöldjét illetve bazsalikomot.
Őszintén bevallom, énnekem semmi gondom a babkonzerv levével; úgyhogy nem mindig szűröm le. Most se.   ...csak úgy mellékesen jegyzem meg, ennek a levesnek kimondottan jót tesz.  Akit viszont ez zavar, nyugodtan szűrje le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése