Egy nemzet ihlette, eme levesem.
JOGHURTOS CSIRKELEVES,
SOK HAGYMÁVAL ÉS RÉPÁVAL
Hozzávalók:
2 db szép nagy csirkecomb, farrésszel
3 fej vöröshagyma
40 dkg sárgarépa
5-6 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt
2 ek. liszt
egész kömény
kapor
kurkuma
petrezselyem-, vagy koriander-, zöldje
kapor
kurkuma
petrezselyem-, vagy koriander-, zöldje
bors, só
A megtisztított csirkecombokat egy bárdal feldaraboljuk kb.:2 centis kockákra és egy kevéske zsíron lepirítjuk, meghintjük egész köménnyel, majd megsózzuk, borsozzuk (a bors mehet bátrabban). Közben a sárgarépát szintén 2 centis hasábokra vágjuk és a húshoz kavarjuk, aprított kaporral ízesítjük és felöntjük (1,5l) vízzel. Egyet forralunk rajt és beleszórjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a dupla-gyufaszálnyira vagdalt fokhagymát. A lángot legyengítjük és a levesünket 40-45 percig főzzük, illetve addig amíg a hús megpuhul. A joghurtot elhabarjuk a liszttel és kurkumával színezzük, ezután a levest (hőkiegyenlítéssel) besűrítjük vele. A legvégén durvára aprított petrezselyem (koriander) zöldjével megszórjuk.
Az ihletet, az üzbég konyhából merítettem.
Ők nagyon sok hagymát használnak és a sárgarépa is előkelő helyet foglal el a konyhájukban.
Húsokban inkább a zsírosabbakat részesítik előnyben.
Speciel a csirkét ritkábban fogyasztják, de nekünk ez van.
Sajnos a darabolt csirkecomb csontja kicsit szilánkos lehet, épp ezért kicsontozhatjuk, de akkor is főzzük a csontot a levesbe.
Az ihletet, az üzbég konyhából merítettem.
Ők nagyon sok hagymát használnak és a sárgarépa is előkelő helyet foglal el a konyhájukban.
Húsokban inkább a zsírosabbakat részesítik előnyben.
Speciel a csirkét ritkábban fogyasztják, de nekünk ez van.
Sajnos a darabolt csirkecomb csontja kicsit szilánkos lehet, épp ezért kicsontozhatjuk, de akkor is főzzük a csontot a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése